Met elektrische auto’s naar Duitsland en Denemarken

Van 20 - 23 juni gingen ondernemers, bestuurders en kennisinstellingen weer op pad met met de Hansa Green Tour. Ook deze 8e editie van deze unieke netwerkreis voor duurzaamheidsprofessionals werd weer gereden met elektrische en alternatief aangedreven voertuigen. Gestopt werd o.a. bij Energy Academy Europe in Groningen en bij Groningen Seaports in Delfzijl. Eindbestemming van deze reis was dit keer de stad Aalborg in Noord-Denemarken. Een verslag. Toyota dealer Louwman in Groningen had voor deelname aan deze netwerkreis de nieuwste Toyota Prius Plug-In hybride ter beschikking gesteld aan Siebe Zwerver, directeur van het landelijke online platform Groene Zaken.

Met elektrische autos naar Duitsland en Denemarken1

Een mooie kans om deze nieuwe auto te leren kennen en zelf ook groen onderweg te zijn met deze zeer zuinige nieuwe hybride van Toyota. De start was vroeg in de ochtend bij Energie Coöperatie Wieringermeer (ECW) op het indrukwekkende Agriport A7 bij Middenmeer, ten noorden van Amsterdam. Hier staat een van de modernste glastuinbouw complexen ter wereld en de benodigde energie wordt verkregen middels diepe geothermie (aardwarmte). Gedeputeerde Jack van der Hoek van de provincie Noord-Holland opende het evenement en Laurens Vlaar van ECW nam de deelnemers mee in de wereld van duurzame energie met behulp van geothermie. Na een bezoek aan de geothermie boortoren en de indrukwekkende kassen was het tijd voor de eerste etappe naar Enexis in Zwolle. De auto voelt goed aan en blijkt al gauw een plezierige rijervaring te bieden. Stil en comfortabel. De meest dynamische Prius tot nu toe, een moderne auto met een volledige elektrische actieradius van circa 35 km. Voor veel mensen voldoende om elektrisch heen- en weer naar het werk te kunnen, zeker wanneer er ook op het werk opgeladen kan worden. Steeds meer bedrijven en organisaties bieden al diverse oplaadpunten voor het eigen personeel en voor bezoekers.

Deze ontwikkelingen gaan nu heel snel. De opkomst van elektrisch rijden is niet meer te stoppen. Bedrijven en organisaties die hier niet op inspelen zullen worden ingehaald door de partijen die dat wel doen. Dat gevoel is ook heel sterk bij de deelnemers aan deze reis. Allemaal gemotiveerde mensen die op hun eigen manier bezig zijn met innovatie, duurzame mobiliteit, hernieuwbare energie.

Met elektrische autos naar Duitsland en Denemarken2

Onze partners