Met Story Proofing communiceer je geloofwaardig over duurzaamheid

Zo maak je dubbel impact, voor je merk en voor de wereld van morgen

Wil je duurzaamheid echt eigen maken en verankeren in je merkidentiteit en werkwijze, dan gaat dat niet van de ene op de andere dag. Weinig merken lukt het om écht waarde uit duurzaamheid te halen. En de merken die het wel lukt, kent iedereen. Ze doen wat ze zeggen, ze zijn geloofwaardig, positief en geven je het gevoel dat je ze kent. De meeste van deze merken zijn nog relatief jong en ontstaan vanuit een missie. Maar hoe maak je als bedrijf met een nalatenschap van jaren de transformatie naar een toekomstbestendig bedrijf met een duurzame missie?

Zorg dat wat je zegt, klopt bij wie je bent en waar je naartoe wilt, en onderbouw dat met bewijs. 

Alles begint bij échte impact. Greenwashing is geen optie – nooit geweest ook, want naast alle morele bezwaren levert het ook een enorm bedrijfsrisico op. Dus wanneer je als organisatie de eerste stappen zet naar een transparantere bedrijfsvoering met een kleinere voetafdruk, minder reststromen en verantwoord gebruik van grondstoffen en mensen, is het tijd om hierover te communiceren. En hiervoor hoef je echt nog niet voorop te lopen, als je maar zorgt dat wat je zegt, klopt bij wie je bent en waar je naartoe wilt, en dat onderbouwt met bewijs.

Het betekent dat je jouw grootste successen op duurzaamheidsvlak vertelt met trots en detail. Zodat je goede werk zichtbaar wordt en bijdraagt aan het merk. Ook betekent het dat je open en eerlijk durft te zijn over je grootste uitdagingen, wat er beter kan en hoe je daar wilt komen.

Story Proofing

Strategisch communicatiebureau The Cycle ontwikkelde een methode die zorgt voor échte impact voor de wereld en voor jouw business. Met jouw bestaande merkidentiteit als vertrekpunt helpt The Cycle jouw duurzaamheidsverhaal overtuigend, goed onderbouwd en met detail te vertellen. Over je successen, je uitdagingen, trends en ontwikkelingen in de markt; alleen door transparant te zijn ontwikkelt jouw merk vertrouwen bij klanten, leveranciers en stakeholders.

Over The Cycle

Jurre Zwinkels, Veronique Misteli en Geert Boon zijn de oprichters van The Cycle.

Bevlogen professionals die hun kennis en kunde op het gebied van communicatie verbinden met brede inhoudelijke kennis over duurzaamheid. The Cycle is het strategische broertje van Misteli creative agency, beide gevestigd in Amsterdam.

Onze partners