Misterbamboe.nl, hét online shop platform om sfeervol en verantwoord te wonen!

Houd jij ook zo van duurzame en milieuvriendelijke materialen en wil jij die graag terugzien in of rondom je woning? Dan ben je ongetwijfeld het materiaal bamboe al eens tegen gekomen tijdens je zoektocht. De populariteit van dit materiaal neemt namelijk met het jaar toe, het wordt meer en meer beschouwd als één van de nuttigste hernieuwbare grondstoffen ter wereld en wordt daarnaast gezien als hét alternatief voor tropisch hardhout.

Je komt bamboe materiaal om deze redenen dan ook steeds vaker tegen bij buitentoepassingen zoals schuttingen, pergola’s en overige tuinmeubelen. Maar ook in huis zie je het steeds vaker terug. Zo worden er tegenwoordig stoelen, tafels, rolgordijnen, jaloezieën en nog vele andere items van gemaakt. Behalve het duurzame aspect zorgt de natuurlijke look van bamboe ook nog eens voor een warme en gezellige uitstraling. Een platform wat zich de laatste jaren heeft ontpopt tot het nummer 1 shopping platform op het gebied van al deze gave artikelen is Misterbamboe.nl!

Dit bedrijf is opgericht in 2018 en heeft inmiddels een ruim en variërend assortiment op het gebied van bamboe artikelen. Of je nou op zoek bent naar een eettafel, een hanglamp of een spiegel. Bij Misterbamboe shop jij het overzichtelijk op één plek en hier vind je dan ook oneindig veel woon, slaap of tuininspiratie voor bij jou in huis of in de tuin! Ben jij benieuwd waarom steeds meer mensen kiezen voor dit duurzame en sfeervolle materiaal en waar je zoal uit kan kiezen? In dit artikel leggen het we graag wat verder voor je uit!

Waarom is bamboe nou eigenlijk duurzaam?

  1. Bamboe filtert veel co2 uit de lucht. Hoe méér bamboe, hoe minder co2 er in de lucht zit.
  2. Bamboe kan per hectare jaarlijks 200 ton CO2-uitstoot absorberen, terwijl bomen 15 ton CO2-uitstoot per jaar verwijderen (duurzaambedrijfsleven.nl).
  3. Bamboe heeft een groeicyclus van amper vier á vijf jaar, hierdoor is een jaarlijkse oogst mogelijk.
  4. Door deze snelle groei en het toenemende gebruik leidt dit niet tot ontbossing. Op voorwaarde dat bamboeplantages niet in de plaats komen van bestaande bossen.
  5. Bamboe genereert tot 35% meer zuurstof dan een gelijk volume bomen.
  6. Bamboe is recyclebaar en wordt gezien als één van de alternatieven voor plastic, dit in verband met de naderende ban op plastic (nos.nl).
  7. Bamboe is ijzersterk en is erg buigzaam. Dit maakt het ideaal materiaal voor het maken van meubels.

Dankzij de bovengenoemde eigenschappen wordt de vraag naar bamboe materiaal in het Westen steeds groter en de verwachting is dan ook dat dit de komende jaren alleen nog maar toe zal nemen. Ben jij aan het overwegen om meer duurzame materialen te gaan gebruiken voor in jouw woning of in de tuin, maar weet je niet waar te beginnen? Je kan al heel simpel starten met bijvoorbeeld een leuke eettafel of salontafel die volledig is gemaakt van duurzaam bamboe materiaal. Maar ook als je op zoek bent naar bijvoorbeeld raamdecoratie zijn de mogelijkheden oneindig op het gebied van bamboe.

Duurzame bamboe tafels

Met een bamboe tafel geef jij jouw interieur direct een stoere maar gezellige uitstraling, deze tafels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en afmetingen. Of je nou op zoek bent naar een leuke zwarte salontafel of bijvoorbeeld een setje bijzettafels, met een bamboe tafel voeg jij hoe dan ook een flinke dosis gezelligheid toe aan jouw thuis. Wil jij je interieur voorzien van een nieuwe bamboe tafel? Dan ben je bij Misterbamboe.nl aan het goede adres!

Rolgordijnen gemaakt van bamboe

Een andere gave wijze om meer duurzame en natuurlijke materialen aan jouw huis toe te voegen is door te kiezen voor bamboe rolgordijnen als raamdecoratie. Bamboe rolgordijnen zijn er tegenwoordig in allerlei afmetingen en kunnen zelfs op maat gemaakt worden. De rolgordijnen zijn uitstekend geschikt om binnen te plaatsen, maar zijn ook ideaal om bijvoorbeeld je overkapping of pergola mee aan te kleden en op die wijze wat meer privacy creëert. De rolgordijnen hebben namelijk een verduisterende werking zodat jij wel gemakkelijk naar buiten kan kijken, maar van buitenaf weer juist moeilijker is om naar binnen te kijken. Benieuwd of dit iets voor jou is? Laat je dan eens inspireren door Misterbamboe want daar zijn de leukste rolgordijnen van bamboe te vinden!

Onze partners