MUD Jeans maakt van Black Friday, Blue Friday

Webshop gesloten en vintage jeans verkoop via livestream 

Net zoals de afgelopen jaren maakt circulair denim merk MUD Jeans tijdens Black Friday een statement en sluit de webshop voor één dag. In plaats van Black Friday noemt MUD Jeans de dag, die bij anderen draait om hoge kortingen, Blue Friday. Tijdens deze dag vraagt MUD Jeans eigen klanten en andere merken om verantwoordelijkheid te nemen voor eigen afval. Tijdens Blue Friday verkoopt MUD Jeans enkel vintage jeans via een livestream.

Turning Black Friday Blue 

Volgens MUD Jeans kan de mode-industrie een belangrijke rol spelen in de strijd tegen het klimaatprobleem. MUD Jeans is een circulair jeansmerk en vraagt iedere klant zijn oude jeans terug te sturen zodra deze versleten zijn. Op Black Friday verkoopt MUD Jeans de vintage jeans via een livestream. De livestream is te bereiken via de website van het denim merk. Via een chat wordt persoonlijk stijladvies gegeven en kan direct een jeans worden gekocht voor €29,-. Per jeans wordt een boom hersteld samen met Justdiggit.

''We zouden als producent allemaal verantwoordelijkheid moeten nemen om ons eigen afval op te ruimen en er weer iets moois van te maken. Black Friday is niet meer van deze tijd. Lange rijen voor winkels, verkooprecords, terwijl we allemaal weten dat overconsumptie een van de redenen is voor opwarming van de aarde. Het IPCC-rapport heeft duidelijk gemaakt dat we hier vroeg of laat allemaal mee te maken zullen krijgen. MUD Jeans sluit daarom zijn webshop op Black Friday en heeft deze dag omgedoopt tot Blue Friday: een dag waarop enkel vintage jeans verkocht wordt via een livestream." aldus Bert van Son, oprichter MUD Jeans.

Lease A Jeans

Ook na Black Friday blijft MUD Jeans zich verzetten tegen fast fashion. In 2013 introduceerde MUD Jeans het innovatieve Lease A Jeans concept. Klanten betalen een maandelijks bedrag van €9,95 voor een jeans. Als de spijkerbroek versleten is, of als de drager na 12 maanden toe is aan iets anders, kan hij de spijkerbroek terugbrengen en overstappen op een nieuw model. MUD Jeans recyclet de oude jeans tot nieuwe items. Door het lease model blijft MUD Jeans eigenaar van de grondstoffen en is daarmee volledig circulair. Deze nieuwe business modellen zijn nodig want tot nu toe wordt nog maar 1% oude kleding gerecycled tot nieuwe kleding.

Over MUD Jeans

MUD Jeans is het enige circulaire denim merk ter wereld. Het merk past de principes van de circulaire economie toe en recyclet al zijn jeans. Het waterverbruik van MUD Jeans is maar liefst 93% minder dan andere jeansmerken en heeft 74% minder CO2 uitstoot. MUD Jeans is sinds 2015 B Corp en in 2020 is MUD Jeans uitgeroepen tot Sustainable Retailer of the Year. Het merk gebruikt momenteel 40 procent post-consumer gerecycled katoen om zijn jeans te produceren. Het doel is om hier 100 procent van te maken.

Voor meer informatie kijk op de website van Mud Jeans.

Onze partners