Neas Energy vanaf heden actief op de Nederlandse markt

Neas Energy, onderdeel van de Centrica Group, breidt zijn activiteiten uit naar Nederland om route2market-diensten aan te bieden aan investeerders in energie-infrastructuur en eigenaren van assets op het gebied van hernieuwbare energiebronnen als wind- en zonneparken. Neas Energy heeft meer dan 15 jaar ervaring in het managen van duizenden megawatt in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Neas Energy vanaf heden actief op de Nederlandse markt

Lars Weber, Senior Originator bij Neas Energy, legt uit: “Alles wat wij doen is gericht op het optimaliseren van de waarde van de energieproductie van onze cliënten en het beperken van de risico’s – kortom, een evenwichtig risico/rendement-potentieel. Het behalen van de maximale productiewaarde is van essentieel belang voor het winstgevend investeren in hernieuwbare energie, en wij kunnen deze expertise benutten voor onze dienstverlening op de Nederlandse markt”.
Neas Energy biedt een volledig pakket aan route2market-diensten waarbij slimme integratie van IT-systemen en 24/7 flexibele energiehandel zijn cliënten in staat stelt hun risico/rendement-potentieel te optimaliseren. En dat in de uiterst dynamische energiemarkten.

Wij brengen duidelijkheid met betrekking tot de totale inkomsten van de investeerder door de inkomsten uit energie te combineren met de subsidie die door de RVO wordt betaald, en wij zijn een stabiele partner die contracttermijnen voor tot en met 15 jaar kan bieden. Langlopende contracten in combinatie met de sterke financiële positie van onze uiteindelijke moedermaatschappij, Centrica plc, biedt zekerheid aan zowel investeerders als hun banken”, aldus Lars Weber.

Over Neas Energy

Neas Energy heeft ongeveer 300 medewerkers en is actief in meer dan 20 landen in Europa. Vanuit de hoofdzetel in de Deense stad Aalborg beheert Neas Energy zowel hernieuwbare als conventionele energiecentrales en zet die in de markt. Neas Energy is gespecialiseerd in de kortetermijn-energiehandel, dus op ‘day-ahead’- en ‘intraday’-markten.

Onze partners