Nederlands koppel reist met zelf opgewekte zonne-energie door Marokko

als onderdeel van een duurzame expeditie van Nederland naar Zuid-Afrika en terug.

Na een jaar voorbereiding zijn ze begin november vertrokken. Vier weken reisde zij door Marokko, en bewezen zij dat de techniek werkt. Maarten en Renske doen dit om te inspireren hoe reizen op een duurzame manier kan. Onder de naam 4x4electric reizen ze in een reguliere elektrische Skoda Enyaq helemaal naar Zuid-Afrika en terug naar Nederland, waarbij ze de auto opladen met flexibele zonnepanelen die zij zelf meenemen in een ladensysteem in de auto. Om te laden zoeken ze de perfecte helling om de 60m2 zonnepanelen uit te stallen. Zoals een akker van een boer, een dam of een duin in de Westelijke Sahara. De lokale bevolking reageert verbaasd maar enthousiast. 

Elke dag leren ze weer wat nieuws

Ze reisde langs de Marokkaanse kuststeden, door het Atlasgebergte en ook de Westelijke Sahara. Veel verschillende landschappen en weersomstandigheden, met allen een andere impact op een zonne-laad dag. Renske: “We ontdekte dat een ideale hellingshoek veel impact heeft op de zonne-oogst van een dag. Op een vlakke ondergrond laadden we tot 25% op een dag, maar bij een juiste helling bereikte we wel 53%.” Ook wind is iets om in de gaten te houden, aangezien krachtige wind de panelen kan opwaaien. Evenzo kunnen schapenwolkjes het rendement sterk doen dalen. Daarom checken zij regelmatig de weersvoorspellingen. Een factor die zij niet van tevoren bedacht hadden, waren de nieuwsgierige geiten die in kuddes door het landschap begeleid worden door een herder. Één geit was zo onverwachts nieuwsgierig dat hij over de panelen heen liep. Gelukkig zonder blijvende schade.

De energietransitie is niet zwart-wit

Het doel is om minimaal 51% van de benodigde energie op te wekken met zonne-energie. In Marokko laadden zij 46% van de 4.500 gereden kilometers op met de zon. Aangezien dit het eerste land was waar zijn echt konden testen, en de omstandigheden in het zuiden alleen maar positiever zijn, zien Maarten en Renske hun doelstelling zeker als haalbaar. Op 13 december arriveerde zij bij de grens van Mauritanië.

“Opzich hadden alle kilometers op zelf opgewekte zonne-energie gekund” zegt Maarten. “Maar dan hadden we op bewolkte dagen een rustdag moeten houden en hadden we er langer over gedaan. Wij geloven juist in de combinatie van technieken om tot echt duurzame oplossingen te komen. We gaan het niet redden met één techniek, het zit hem in de combinatie. En dit is precies wat wij met onze duurzame expeditie willen laten zien.” Renske vult aan: “Uiteindelijk is laden met onze zonnepanelen ook veel interessanter dan hier in een stopcontact. Aangezien hier geen laadpalen zijn kunnen we met stopcontacten maximaal 3kW behalen, terwijl wij met onze panelen met de lunch 8kW behalen, dat is bijna 3x zo snel laden!”

Als eerste ter wereld 

Nog nooit eerder is het gelukt om zulke lange afstanden, de totale reis zal meer dan 40.000km zijn, af te leggen met zelf-opgewekte zonne-energie en een reguliere elektrische auto. Maar Maarten en Renske doen geloven dat het misschien toch mogelijk is. En ze gaan verder dan enkel rijden op zonne-energie. Ze slapen in een daktent, filteren hun eigen drinkwater en koken op een inductie kookplaat met zelf opgewekte energie. Daarnaast bezoeken ze onderweg onderscheidende initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid. Renske Cox “We hopen zo anderen te inspireren hoe leuk én haalbaar het kan zijn om je leven te verduurzamen.”

In het begin was het even zoeken

“Het was nog even spannend of alles zou werken zoals we hadden bedacht”, geeft Renske toe. Want hoe vind je een veld waar je 60m2 zonnepanelen uit kan stallen om een dag te laden? Hoe ga je om met verschillende weersomstandigheden zoals bewolking, wind en meer? Tot nu toe weet het koppel het telkens voor elkaar te krijgen. Met een range van 400+ km van de auto wordt het daadwerkelijk een interessante manier van reizen. Helemaal wanneer je bedekt dat hoe dichter ze bij de evenaar komen, hoe hoger het rendement zal zijn. Dat belooft wat!

Data verzamelen en analyseren met studenten

Wat heeft welke impact op de range en batterij levensduur van een elektrische auto? Gedurende de expeditie wordt data verzameld en vervolgens geanalyseerd door studenten van ZUYD Hogeschool samen met Itility. Op hun website is alles live te volgen. Zo was het al even spannend om een berg van 2.222m hoog op te rijden. De range kelderde snel. Met 13% behaalde ze de top, waarna ze ook weer regenererend naar beneden reden en zo 5% opladen terwijl ze kilometers aflegde.

Volg het avontuur via Instagram, LinkedIn, Youtube, Twitter en hun website.

Onze partners