The Ocean Cleanup introduceert zijn eerste zonnebril gemaakt van plastic afval

Als onderdeel van de missie om plasticvervuiling in het water milieu aan te pakken, is The Ocean Cleanup-project van plan om goederen te verkopen die zijn gemaakt van het afval. Vandaag was de introductie van het eerste product, de 'The Ocean CleanupTM sunglasses'. Elk paar Ocean Cleanup-zonnebrillen is gemaakt van plastic dat is opgehaald uit de Great Pacific Garbage Patch en is ontworpen om zelf gemakkelijk te worden gerecycled zodra ze het einde van hun levensduur bereiken.

Na jaren van ontwikkeling en testen zette het Ocean Cleanup Project eind 2018 koers naar de Great Pacific Garbage Patch, op zoek naar het gebruik van zijn gigantische drijvende gieken om passief plastic afval in het gebied te verzamelen. De eerste batch werd eind 2019 terug naar de kust gesleept, waarna het team een einde maakte aan een succesvolle eerste missie.

Het afval dat het tijdens die missie is verzameld, is nu gesorteerd, gewassen en samengesteld tot gecertificeerd hoogwaardig plastic, dat werd gebruikt om zonnebrilmonturen te maken. Deze worden gecombineerd met gepolariseerde glazen en roestvrijstalen scharnieren, waarbij de onderdelen zo zijn ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en aan het einde van hun levensduur opnieuw kunnen worden gerecycled. De bril wordt ook geleverd met een etui gemaakt van gerecyclede componenten van het eerste afvalopvangsysteem en een etui gemaakt van gerecyclede petflessen.

Gebruikmakend van de opbrengst van de verkoop van deze zonnebrillen, is The Ocean Cleanup van plan de komende missies te financieren om plastic afval uit het milieu te verwijderen. Ze schatten dat elk verkocht paar het in staat zal stellen om een gebied van 24 voetbalvelden op te ruimen.

Elk jaar stroomt er tussen de 5 en 12 miljoen ton plastic de oceaan in en dat percentage zal naar verwachting in de komende twee decennia verdrievoudigen, wat neerkomt op een heleboel zonnebrillen. Het Ocean Cleanup-team zal zich hier natuurlijk zeer bewust van zijn. De introductie is een mooi voorbeeld van een 'circulaire' economie voor kunststoffen.

Als je wilt bijdragen aan hun missie voor schone oceanen en een zonnebril van The Ocean Cleanup wilt kopen, volg dan deze link.

Onze partners