Ook met personeel dien je duurzaam om te gaan

Het Nederlandse bedrijfsleven staat bekend als bijzonder productief, maar daar staat veel toewijding tegenover. En niet iedereen kan die een werkend leven lang opbrengen. Hoe houd je de stress zo veel mogelijk weg uit de hoofden en lichamen van je medewerkers? Denk eens aan de sfeer van je bedrijfspand, en de werk- en lunchtijden.

Zo groen mogelijk

Nu is duurzaam ondernemen op zich al een hele papierwinkel. Je bedrijfspand bijvoorbeeld, dat moet zowel modern als milieuvriendelijk zijn. Dus ga je afval scheiden, zonnepanelen kopen en meer maatregelen treffen om zo groen mogelijk voor de dag te komen. Maar waar materiële zaken steeds duurzamer kunnen worden, geldt dat ook voor de omgang met je personeel. Burn-outs en andere stressverschijnselen liggen in een 24-uurseconomie immers altijd op de loer. Er bestaat geen protocol om stress en spanning te voorkomen, wel kun je de werkplek en -tijden aantrekkelijker maken om het stressniveau niet onnodig op te voeren.

Werk- en pauzetijden verruimen

Het invoeren van flexibelere werktijden is daarvoor een goede stap. Wees geen prikklok-werkgever, maar kijk naar de productiviteit van je werknemers. Daarnaast moeten we af van dat halve uurtje lunchpauze. Minimaal een uur, liefst anderhalf uur is nodig om echt op adem te komen en er na de lunch weer met dezelfde frisse moed tegenaan te gaan. In andere landen bestaat de lunch niet uit een bammetje naar binnen proppen en weer door. Achter de computer eten moet helemaal uit den boze zijn. Voorkom de bekende landerige sfeer in de middag door langere pauze in te voeren tijdens welke het personeel uitgebreid kan eten, praten over andere dingen dan werk (heel belangrijk) en daarna even de benen te strekken of zelfs een half uurtje te pingpongen of tafelvoetballen. Er kan daarna natuurlijk langer, maar vooral vruchtbaarder doorgewerkt worden.

De werkplek leuker maken met ontspannende faciliteiten

Wil je een werkplek die zó gezellig is dat je mensen er bij wijze van spreken na werktijd nog blijven plakken - hetgeen een goed teken is - voorzie dan in ontspannende faciliteiten. Zoals de zojuist genoemde pingpong- of voetbaltafel, planten of zelfs een levende groene wand voor de broodnodige zuurstof en sfeer, een paar picknickbanken buiten om gezellig in het zonnetje te eten (ook fijn om te brainstormen), fitnessapparaten of ander lichamelijk vermaak. Wie uren achtereen achter een scherm zit, heeft tussendoor andere beweging nodig. En vooral: relativering. Hoe groot je ambitie als werkgever ook is, de bevrediging ervan valt volledig weg als het personeel de dupe is en (te veel) werkdruk voelt. Ze motiveren is mooi op de korte termijn, ze behouden voor je bedrijf is een lange termijn aangelegenheid die minstens zo belangrijk is.

Onze partners