Oprichter Kaldi wint European Coffee Award 2017

Tijdens het European Coffee Awards & Galadiner op 21 november mocht Hans Tietema, oprichter van Kaldi koffie & thee, de prestigieuze prijs in ontvangst nemen voor Outstanding contribution to the European Coffee Industry. In het kader van het European Coffee Symposium, dat plaatsvond van 20-22 november 2017 te Warschau, overhandigde Jeffrey Young, directeur van Allegra, deze fantastische prijs.

ECS17 Awards

Erkenning en promotie van respectabele spelers in koffiesector

De European Coffee Awards zijn de meest vooraanstaande prijzen in de Europese koffie- en food-to-go markt. In het jubileumjaar van het koffiesymposium wordt er, middels deze prijzen, extra nadruk gelegd op de erkenning en promotie van de bedrijfs- en individuele uitmuntendheid in de hele sector. Meer dan 10.000 executives hebben hun stem uitgebracht en de winnaars zijn gekozen door mensen werkzaam in de koffie- en food-industrie, wat deze Awards binnen het vakgebied zo toonaangevend maken.

Uitzonderlijke bijdrage aan de Europese koffie industrie

Hans Tietema is enorm blij en vereerd dat hij als enige Nederlander deze Europese Award in handen kreeg: “Wat een geweldige avond! Ik ben onwijs trots dat ik als oprichter van Kaldi, tijdens het tiende Europese koffiesymposium, de prijs voor het leveren van een uitzonderlijke bijdrage aan de Europese koffie industrie mocht ontvangen. Ik wil mijn speciale dank uitspreken aan het hele team en alle franchisenemers van Kaldi. Dat we als koffieketen deze prijs hebben gekregen, is voor ons een beloning voor al onze inzet en een bewijs dat we als professionals bestempeld worden. Het is een enorme motivatie om door te gaan met het ontdekken en maken van fantastische koffies en ons verder te ontwikkelen in koffieland. Kaldi wil jou graag meenemen in de wereld rondom koffie en thee, kom proef en beleef het. En bovenal: geniet!”.

Duurzame koffies

Binnen de koffielijn van Kaldi vind je een drietal koffies met het keurmerk Rainforest Alliance. Rainforest Alliance is een internationale non profit organisatie met als doel ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn te beschermen. Rainforest Alliance werkt alleen samen met gecertificeerde boerderijen en plantages om de biodiversiteit te behouden, duurzame leefomstandigheden te verzekeren en sociale verantwoordelijkheden te nemen. Ook alle andere koffies van Kaldi, hoewel niet gecertificeerd, worden geproduceerd onder goede omstandigheden.

kaldi koffie

Bekijk hier meer artikelen over duurzame koffie

Onze partners