Oproep aan huurders en verhuurders in stadsdeel Laak te Den Haag

Huurhuis gezocht voor een gratis energiebesparende make over op tv  (SBS6)

Woon je in stadsdeel Laak te Den Haag in een huurhuis of huurflat? Of ben jij verhuurder van een huis of flat in Laak en kan jouw huis nog wel de nodige aanpassingen gebruiken om het energie- en/of waterverbruik verder te verlagen? Maar heb je geen idee hoe dit aan te pakken? Heb je bijvoorbeeld last van tocht, vragen over isolatie, je cv-ketel of wil je gewoon weten hoe je je huurhuis of -flat klimaatvriendelijker kan inrichten en aanpassen? Dan is jouw huis misschien wel hét huis dat in het landelijke woon- en lifestyle tv-programma ‘Green Make Over’ (SBS6) een complete duurzame green make over kan gaan krijgen.

De redactie van het programma heeft namelijk stadsdeel Laak te Den Haag uitgekozen als locatie om 1 aflevering op te gaan nemen. Dit betekent dat 1 huurhuis van programmamaker Gwen Jansen en haar Expertteam een energiebesparende make over kan krijgen. De opnames en werkzaamheden zijn gepland in de periode 12/13 oktober. De uitzending is 6 december en wordt 2 x herhaald. Iedereen kan zich tot  17 september aanmelden via www.greenmakeover.nl Het programma komt tot stand in samenwerking met de Consumentenbond, Milieu Centraal en TonZon.

Green Make Over

Programmamaker Gwen Jansen en haar Green Make Over Expert team zoeken huizen die ze dusdanig duurzaam kunnen aanpassen dat het huis veel minder energie- en water verslindend wordt. Bijvoorbeeld door een betere isolatie aan te brengen, energieverslindende oude huishoudapparaten te vervangen, tochtende kieren te dichten en LED lampen aan te brengen. Ook kan een eventuele tuin of balkon daar waar nodig aangepast worden om nog toekomstbestendiger te worden qua biodiversiteit en klimaatverandering. Het zou ook kunnen gaan om de vraag hoe je je huis duurzaam inricht. Het programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om uiteindelijk de nodige besparingen voor het gezin te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Bij de Green Make Over gaat het vooral om groene Quick Wins! Er zijn geen kosten aan verbonden voor de huurders en verhuurders van de huizen die worden uitgekozen en in overleg komt het plan van aanpak tot stand.

Aanmelden voor 17 september

Interesse? Meld je dan uiterlijk 17 september aan via www.greenmakeover.nl en laat weten uit hoeveel leden je huishouden bestaat, hoeveel energie, water en/of gas je nu verbruikt per jaar en waarom jij/jouw huis (en tuin/balkon) wel een green make over zouden kunnen gebruiken. Hoe duidelijker je hulpvraag, hoe groter de kans dat je uitgekozen wordt. De redactie zoekt zoveel mogelijk verschillende hulpvragen voor het nieuwe seizoen. Van klein tot groot. Stuur ook een filmpje (kan gefilmd met je telefoon) in bij waarin je jezelf en je eventuele mede bewoners voorstelt en even een rondleiding geeft door het huis en je hulpvraag vertelt. Begin in de eventueel aanwezige tuin/het balkon en toon de buitenkant: voor- en achterkant huis en tuin/balkon en graag ook beelden van de woonkamer, keuken, meterkast, eventuele CV ketel), badkamer en eventuele slaapkamers. Ook hebben we een afbeelding van je energierekening nodig ter beoordeling.

Op de website van Green Make Over lees je meer informatie en tref je de afleveringen aan uit het eerste seizoen.

Onze partners