Overstappen op infrarood verwarming

Door de hoge gasprijs zijn zowel bedrijven als consumenten op zoek naar goedkopere en duurzame oplossingen om hun bedrijfspand of woning te verwarmen. Een van de mogelijkheden is infrarood verwarming, we leggen in het kort uit hoe het werkt en hoe je infrarood verwarming kunt toepassen?

Toepassingen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming kun je op verschillende manieren gebruiken, als bijverwarming of als hoofdverwarming. Een goed voorbeeld is infrarood verwarming in de badkamer, waarbij je met een paneel, spiegel of handdoek droger de gehele ruimte op een prettige manier verwarmd. Door de infrarood verwarming worden de objecten in de ruimte verwarmd, waardoor je bijvoorbeeld geen beslagen spiegels hebt en schimmelvorming tegengaat.

Je kunt ook infrarood verwarming toepassing via verplaatsbare modellen of panelen aan een wand of zelfs plafond monteren. De infrarood verwarming van Redwell kunnen bovendien in verschillende vormen worden geleverd. Zij bieden stijlvolle infrarood glaspanelen van hoge kwaliteit aan, waar bijvoorbeeld ook een afbeelding naar keuze op geplaatst kan worden. Op deze manier kun je dus zowel je huis verwarmen én verfraaien.

Aangename warmte

Mensen ervaren infrarood warmte als comfortabel en aangenaam. Dit komt doordat de objecten (lichaam, meubels, vloer) de warmte afgeven aan de ruimte. Dit proces gaat ook sneller dan bij traditionele verwarming, waardoor je dus meer kunt besparen. Als je overstapt van verwarming op gas, via elektrische kachels of elektrisch vloerverwarming dan kun je dus fors energie besparen, zeker wanneer je het als hoofdverwarming gebruikt. Maar ook als bijverwarming kun je een infrarood paneel (op de wand of op het plafond) prima toepassen, in combinatie met het gebruik van groene stroom is dit dus een duurzame manier van verwarmen.

Hoe duurzaam is infrarood verwarming?

Het verwarmen met aardgas zal binnen een aantal jaren ten einde zijn, daarom heeft verwarmen op stroom de toekomst. Maar dan wel op duurzame stroom, opgewekt uit bijvoorbeeld zon, wind of waterkracht. Daarnaast moet het apparaat waarmee je verwarmt slim gebruik maken van deze duurzame stroom, dus zoveel mogelijk warmte maken met zo weinig mogelijk stroom. Probeer wel zoveel mogelijk de woning te isoleren, zodat je optimaal gebruik kunt maken van infrarood warmte.

Voordelen infrarood verwarming op een rijtje

  • Energie-efficiënt
  • Vrijwel geen onderhoud
  • Goedkoop t.o.v. aardgas
  • Duurzaam milieuvriendelijk
  • Geen luchtverplaatsing, stralingswarmte

Onze partners