Papier besparen door een duurzame digitale handtekening

Met de opkomst van het internet werd gedacht dat ook het vele kantoorpapier zou verdwijnen. Nu blijkt echter dat het gebruik van papier alleen maar is toegenomen. Veel documenten worden namelijk nog steeds uitgeprint. Hier is dus nog een flink inhaalslag te behalen, zowel op besparing van de kosten als op het milieu. Er wordt beweerd dat er gemiddeld ruim achtduizend vellen kopieerpapier in één boom zitten, dus reken maar uit hoeveel bomen jouw bedrijf per jaar gebruikt. Met een besparing van vijfduizend vellen papier per jaar, per werknemer, komt dit neer op vijfentwintig kilogram papier. Op dit moment is dat een kostenbesparing van ruim tweehonderdvijftig euro. De prijs van kantoorpapier is de afgelopen periode fors gestegen. Dit komt mede door de stijging van de energieprijzen en de stijging van de prijzen voor grondstoffen. Het einde hiervan is nog niet in zicht.

Doordat bedrijven steeds meer digitaliseren kunt je ook nog op andere kosten besparen zoals inkt, de afschrijving van de printtoestellen en archivering (tijd die verloren gaat bij het opzoeken van documenten).

Nieuwe duurzame innovatie

Steeds vaker zien we nieuwe duurzame innovaties die oplossingen bedenken om duurzamer te kunnen ondernemen. Stiply is hier een mooi voorbeeld van. Een Nederlands bedrijf die een gebruikersvriendelijke oplossing biedt voor digitaal ondertekenen in alle landen van de Benelux. Met deze oplossing hoeven er dus minder documenten worden uitgeprint want gebruikers kunnen rechtsgeldig een digitale handtekening met Stiply plaatsen. Dit bedrijf heeft al meer dan duizend klanten in de Benelux en dit aantal groeit nog altijd snel door.

Het doel van de dienst van Stiply is om het papierverbruik bij ondernemers te verminderen. Maar de applicatie van Stiply heeft ook andere voordelen;

 • De dienst is veilig en betrouwbaar
 • Een digitale handtekening is sneller en ook gebruikersvriendelijk
 • Een digitale handtekening is kostenbesparend

Hoe werkt het?

Tot voor kort werd een document altijd eerst uitgeprint. Dan werd het ondertekend, weer gescand en opgeslagen. Daarna werd het via e-mail verzonden waarop vervolgens het hele ritueel nog een keer plaatsvond bij de ontvanger. Na deze tweede ondertekening werd alles weer teruggemaild naar de eerste verzender. Dit proces is zeer tijdrovend en kost dus ook telkens veel papier. Met Stiply onderteken en verstuur je het document digitaal, handig, veilig en snel. De dienst werkt op alle gangbare browsers en devices. Je kunt de identiteit van de ondertekenaar controleren via e-mail, SMS, PIM, iDIN of via een digitale incassomachtiging.

Nieuwsgierig?

Je kan Stiply gratis uitproberen. Bespaar jouw organisatie tijd, geld, moeite en vooral héél veel papier door over te stappen naar een alles-in-een digitale ondertekenoplossing. Een aantal voordelen op een rijtje:

 • Veilig en rechtsgeldig tekenen (d.m.v. authenticatie ondertekenaar). 
 • Keuze uit verschillende authenticatie methoden. 
 • Gebruik op alle gangbare browsers en devices. 
 • Onbeperkt aantal documenten tekenen. 
 • Tot 20 ondertekenaars per document. 
 • Op iedere plek en op ieder moment tekenen. 
 • Flexibele en op maat gemaakte oplossingen. Stiply denkt met je mee.
 • De ondertekenaar kan op iedere plek en op ieder moment de contracten ondertekenen

Maak hier een gratis proefaccount aan.

Onze partners