Polestar toonaangevend in de auto industrie met nieuw rapport

Polestar publiceert met haar Product Sustainability Declaration al enige tijd duidelijk de CO2e-voetafdruk en getraceerde risicomaterialen van de Polestar 2 Launch Edition. Deze verklaring wordt nu bijgewerkt met de nieuwe varianten van de Polestar 2, die zijn voorzien van één motor. Consumenten kunnen hiermee gemakkelijk en intuïtief de klimaatimpact van de verschillende varianten inzien, samen met de prijzen en het bereik.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, zegt: “Autofabrikanten dienen hun volledige verantwoordelijkheid te nemen. Elke week zien we nieuwe aankondigingen van autofabrikanten die gaan elektrificeren. Maar alleen elektrisch rijden is niet genoeg. Het elektrisch maken van auto's is niet het einddoel, het is een begin. We moeten eerlijk en transparant zijn.”

Polestar wil een stap verder gaan en dringt er bij de industrie op aan om transparanter te worden en het consumentenvertrouwen te herstellen. Recent onderzoek toont aan dat slechts een op de vier consumenten erop vertrouwt1 dat autofabrikanten transparant zijn en in het belang van de samenleving handelen. Daarnaast eist meer dan de helft van de consumenten meer transparantie en de mogelijkheid om de CO2-voetafdruk van auto's te vergelijken2. Het invoeren van een industriebrede standaard kan hierbij de sleutel zijn.

De nieuwe LCA toont aan dat de nieuwe varianten van de Polestar 2 – Long range Single motor en Standard range Single motor – de fabriek verlaten met een CO2e-voetafdruk tussen 24 en 25 ton. Dit getal blijft gelijk tijdens de gebruiksfase als de auto’s worden opgeladen met groene stroom. De voetafdruk van de bestaande Long range Dual motor (26,2 ton CO2e) was al bekend gemaakt in 2020.

“We streven naar een productie-emissie van netto nul, maar onze LCA laat zien dat de Polestar 2 nu al een klimaatoplossing is. Door EV-technologie stoot een auto, indien opgeladen met groene energie, de helft minder CO2 uit dan een vergelijkbare auto op benzine”, zegt Fredrika Klarén, Head of Sustainability bij Polestar.

Onze partners