Puur Fair editie 2015. Puur, bewust en inspirerend!

De elektrische auto stond mij al op te wachten bij de ingang. Of ik een ritje wou? Laten we eerst het terrein maar gaan verkennen. Strobalen, bamboe fietsen en vrolijke tenten met lachende standhouders. Het was bijna lastig om te kiezen welke kant ik op zou gaan.

Puur Fair was een uniek festival

Niet alleen de locatie in Amsterdam – Noord viel op. Ook het oog voor detail. Zo hingen er borden met aanwijzingen. Gemaakt van oud materiaal. Er hingen Beach vlaggen die mij de weg wezen. Voor de ingang komt de geur van gegrild vlees mij al tegemoet. Hmmm… biologisch vlees. Gebakken door de eigenaar. Ik kan de verleiding niet weerstaan en proef de hele dag verschillende biologische versnaperingen.

Van quinoa burgers uit Peru tot aan biologische kaas dat vertegenwoordigd wordt door een goed doel. Op de Puur Fair hoef je geen honger te lijden. Fijn voordeeltje is dat het parkeren direct voor de deur geschiedt. Gratis. Al is een tochtje over het IJ met de boot niet verkeerd.

Modeshows en lezingen

Gedurende de hele dag vonden er meerdere lezingen en workshops plaats. Zowel op de zondag –waarop ik aanwezig ben- als de dag ervoor. Ik besluit om in de vluchtelingen boot te stappen naar de modeshow. Deze boot is dit jaar nog gebruikt door vluchtelingen. Onvoorstelbaar dat er meer dan 100 man op dit kleine bootje gezeten heeft. De rook van de motor waait over het water. Met veel kabaal komen we op onze bestemming aan. In de boot zie je de bezoekers zichtbaar genieten.

De kinderen hangen over de reling, volwassenen zijn in gesprek over deze bijzondere ervaring. Bij het uitstappen gaat de ‘schipper’ met een vintage koffer rond waar iedereen een donatie in kan doen. In plaats van de duizenden euro’s die de vluchtelingen betalen, komen wij weg met een paar euro.

PuurFair 2015, modeshow PuurFair

De modeshow die volgt bekijken we vanaf een vlonder in het water. De modellen lopen door de kou in prachtige kleding van duurzame kleding merken. Bijzonder om te zien hoe deze merken ook elkaar steunen zo tijdens een show. De Puur Fair is een bijzonder event. Het is te makkelijk om alleen te bijzondere merken te noemen die er aanwezig waren. Dit zou het event te kort doen. Ik raad u zeker aan om dit event zelf te ervaren. De boottocht, het eten, de muziek en bovenal de mensen maakt het event ruimschoots de moeite waard.

Deze blog is geschreven door Kim Buining

Onze partners