Qurrent opnieuw groenste van Nederland

Directeur Klatten: “Om stappen te maken in de energietransitie, moet energiewereld meer investeren.”

Qurrent is door de consumentenbond voor de vierde keer op rij verkozen tot de groenste energieleverancier van Nederland. De grote energieconcerns halen lage scores of dikke onvoldoendes in het onderzoek. Zij investeren niet of nauwelijks in in Nederland opgewekte groene stroom,  Een slechte zaak vindt directeur Richard Klatten van Qurrent.

De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur en Milieu en Wise doen jaarlijks onderzoek onder alle energieleveranciers van Nederland. Qurrent haalt voor het vierde jaar op rij een rapportcijfer van 10 omdat het uitsluitend energie levert die is opgewekt met windmolens en zonnepanelen in Nederland. Dit in tegenstelling tot de meeste andere energiebedrijven. Hiermee is Qurrent een van de bedrijven die actief werkt aan de transitie naar een schone energievoorziening.

Qurrent opnieuw groenste van Nederland

Niet wachten tot 2030

Klatten vult aan: “Wij laten als jonge energieleverancier zien dat het mogelijk is oplossingen te vinden voor het verduurzamen van Nederland. Zo hebben we dit jaar bijvoorbeeld al 295.000 ton aan CO2 uitstoot vermindering gerealiseerd, hebben we ruim 42.000 zonnepanelen helpen realiseren of aangelegd en 94 megawatt opgewekt. We hoeven niet tot 2030 te wachten met grote stappen, het is nu nodig.”

Regeerakkoord nog weinig ambitieus

Qurrent vindt dat het net gepresenteerde regeerakkoord onvoldoende ambitie laat zien. “Het streven naar een klimaatwet en een nieuw klimaat- en energieakkoord is een goede stap. Het tempo waarin het kabinet klimaatdoelen wil realiseren is echter veel te traag. Kolencentrales moeten liever vandaag dan morgen dicht. Ik roep alle collega-energiebedrijven op om samen met ons voor hetzelfde doel te gaan. Namelijk het klimaat verbeteren voor een groenere toekomst.“

Over Qurrent

Qurrent is de grootste energiecoöperatie van Nederland. Qurrent streeft niet naar maximale winst, maar naar maximale impact. Alleen op die manier wordt Nederland een energie neutrale samenleving waarbij elk huishouden, elk gebouw, net zoveel groene energie opwekt als verbruikt. Voor meer informatie kijk op www.qurrent.nl

Onze partners