Rechtfabriek brengt het recht voor iedereen binnen handbereik

Eén van de Sustainable Development Goals, nummer 16, gaat om het bieden van toegang tot justitie voor iedereen. Je zou wellicht denken dat dit in Nederland geen probleem is, maar niets is minder waar. Procederen is lastig, duur en onzeker en je gelijk krijgen in een geschil is nog niet zo makkelijk, laat staan toegankelijk. De Rechtfabriek is het daar niet mee eens en wil het recht voor iedereen binnen handbereik krijgen.

Met de hulp van Rechtfabriek kan iedereen zelf procederen, zonder een dure advocaat. Het bedrijf werkt met vaste pakketten en prijzen zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Zo proberen zij het voor iedereen, of je nu een particulier bent of een MKB’er, toegankelijk te maken om het recht te laten zegevieren.

Je kent het wel: de typische David tegen Goliath-situatie. Je hebt een conflict met een groot bedrijf met een sterke juridische afdeling en hebt het gevoel dat je zonder dure advocaat het niet gaat redden. Dus je laat het maar gaan.

Dit hoeft helemaal niet zo te gaan. De Rechtfabriek helpt jou, stap voor stap, de procedure in gang te zetten. Dit doen ze via gestructureerde pakketten met een vaste prijs. Maar ook als jij zelf gedagvaard bent kun je de Rechtfabriek inzetten. Het bedrijf werkt met talentvolle juristen in de laatste fase van hun opleiding die hun tanden graag in jouw casus vastzetten. Jij levert de juiste stukken aan en dan wordt het pad naar de kantonrechter voor je geplaveid.

Het idee voor de Rechtfabriek is vorig jaar ontstaan nadat de oprichters zelf voor een conflict een dagvaarding opstelden. Iets wat een erg ingewikkelde taak leek, was eenvoudiger dan verwacht. Het proces bij de kantonrechter bleek goed te begrijpen en het conflict kon snel worden opgelost. Iets wat de oprichters iedereen gunnen, dus begonnen ze met Rechtfabriek.

Dus, Rechtfabriek draagt bij aan SDG 16 door rechtspraak voor iedereen toegankelijk te maken. Maar daarnaast maakt het bedrijf ook impact op SDG 8 en 11, door inclusiviteit en eerlijkheid binnen gemeenschappen te bevorderen en werknemers in staat te stellen om waardig werk af te dwingen. En zo maakt Rechtfabriek de rechtspraak een stukje duurzamer.

Onze partners