Recycle en verdien geld met koper

Ondanks de economische toestand kunt u snel en makkelijk geld verdienen. Vooral met het recyclen van koper kunt u een aardig zakcentje verdienen. In dit artikel leest u meer de verschillende soorten koper en hoe u uw oud koper kunt recyclen en zo geld kunt verdienen.

Koperhandel

De koperprijs wordt bepaald door de vraag naar koper op de kopermarkt. Net zoals bij de prijzen van andere grondstoffenmarkt, fluctueert de prijs. De uitbraak van het coronavirus heeft zijn weerslag gehad op de prijzen van nieuwe en oude metalen. Zo ook voor de prijs van het metaal koper. Toch zijn de prijzen, na de flinke daling eerder dit jaar de laatste tijd verbeterd. De uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen hadden een positieve invloed op de koperprijs. De eerste positieve berichten over het mogelijk snel naderen van een vaccin tegen covid-19 heeft de koperprijs ook doen stijgen.

Actuele koperprijs

Als we naar het verloop van de koperprijs kijken, zien we een stijgende lijn. Dit komt doordat de vraag naar koper groter is dan het aanbod. Vlak na de uitbraak van het coronavirus is ging de koperprijs heel even omlaag, maar al snel herstelde de koperprijs zich weer. Vanwege de structurele vraag vanuit China is de LME-koers van koper weer hersteld naar net boven de €5.800,- per ton. De prijs van “handgepeld” koperdraad is €5,30 per kg, de prijs van vertin roodkoper is €4,40 per kg, de prijs van roodkoper is €4,70 per kg en de prijs van messing is momenteel €2,65 per kg.

Recycle en verdien geld met koper

Koper is een veelgebruikte grondstof. Koper bevindt zich in veel producten en onderdelen. U komt koper bijvoorbeeld tegen in koperen muntgeld, koperdraad en oud roodkoper buizen. Maar het zit ook in boilers, cv-ketels en nog veel meer. Als u nog oud koper hebt liggen, dan loont het om het te recyclen en zo geld te verdienen met oud koper. De vraag naar koper als grondstof is namelijk erg hoog. Voor particulieren, maar ook aannemers en sloopbedrijven, is het daarom financieel aantrekkelijk om het koper bij oudijzerhandelaren in te leveren. Recyclen is in dit geval niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Koper inleveren gaat heel eenvoudig

Koper inleveren in regio Nootdorp? Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp kunt u al uw snel, gemakkelijk, duidelijk en eerlijk kopersoorten inleveren. Wanneer u een container op locatie nodig hebt voor de opslag of vervoer van uw koper, dan kan Geelhoed u hier ook in voorzien. Tevens kunt u ervoor kiezen om uw oude metalen op te laten halen. Bij Geelhoed kunt staan er twee weegbruggen en twee weegschalen voor u klaar om uw koper te wegen en zo de prijs te bepalen.

Onze partners