Regiobloemist.nl doet onderzoek naar weggooien van overtollige bloemen

Online retailer van bloemen Regiobloemist.nl heeft onderzoek verricht onder de aangesloten bloemisten naar wat er wordt gedaan met bloemen die aan het eind van de dag niet verkocht zijn. Heel veel onnodig afval blijkt er niet te zijn. Toch zijn er enkele interessante creatieve oplossingen zoals kleursappen van bloemen dat gebruikt wordt voor kleding tot bloemen die aan ouderen worden geschonken.

Too good to go voor bloemen?

Verspilling van bloemen, is die er eigenlijk wel? Geïnspireerd door Too good to go vroeg mede-eigenaar van Regiobloemist.nl Pascal van Zandvoort zich af hoe dit eigenlijk zit bij bloemen. Lammers: ”Er wordt best vaak aangenomen dat bloemisten veel bloemen overhouden en daarom aan het einde van de dag weggooien. Reden genoeg om hier eens grondig onderzoek naar te doen. Wat blijkt: 90% van de bloemisten heeft amper bloemen over. Dat valt op en is ook wel een opluchting. Een aantal bloemisten waar wel bloemen overblijven, heeft creatieve oplossingen gevonden”.  

Pam’s Flowershop te Hilversum: van bloem naar kleursap naar T-shirt

Als er bloemen overblijven bij Pam’s Flowershop te Hilversum wordt dat creatief opgelost. “Wij hebben een dame die de bloemen die niet verkoopbaar zijn, gebruikt op T-shirts of tassen. Door kleursappen van de bloemen te gebruiken, creëert zij een creatief ontwerp. Een innovatieve en vooral originele oplossing om verspilling van bloemen tegen te gaan en bloemen een ‘tweede leven’ te geven.”

Villa Blossom Almere: wat over is, geven we weg

Villa Blossom schenkt bloemen die over zijn aan eenzame ouderen en/of (oudere) buren. “We willen hoe dan ook geen bloemen weggooien. Als we bloemen over hebben dan zorgen we eigenhandig dat deze bij mensen terechtkomen die we daar blij mee kunnen maken. Dat geeft wat extra werk maar ook heel veel voldoening”.

Onze partners