Roompot Vakanties bouwt haar eerste gasloze resort

Vanaf 2019 vakantie vieren in zelfvoorzienende waterwoningen

Roompot Vakanties begint dit jaar nog met de bouw van haar eerste resort dat geheel met elektriciteit in de energiebehoefte voorziet. Het kleinschalige luxe resort wordt zonder gasaansluiting aangelegd. De 86 duurzame en energiezuinige woningen, die bijna allemaal aan het water liggen, gaan in het weekend van 28 en 29 april in de verkoop.

Roompot Water Village zal voor een groot gedeelte uit water bestaan. Het park komt dicht bij de Noordzee te liggen aan Nationaal Park Oosterschelde en bij het strand van het Zeeuwse dorp Kamperland. De gasten kunnen gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen van het naastgelegen Roompot Beach Resort. Hier bevinden zich onder andere een jachthaven, een subtropisch zwembad, diverse sportfaciliteiten en verschillende restaurants.

De 86 van duurzame materialen gebouwde woningen worden verwarmd met behulp van warmtepompen. Hierdoor is een gasaansluiting niet nodig. Voor opwekking van de energie worden ze voorzien van zonnepanelen. Door uitbreiding van het aantal zonnepanelen kan de woning geheel energieneutraal worden uitgevoerd, het zogenoemde nul-op-de-meter.

Roompot Vakanties bouwt haar eerste gasloze resort 1

Band met natuur

Roompot-CEO Jurgen van Cutsem: “Onze resorts staan in directe verbinding met de natuur en we willen er alles aan doen om de schitterende omgeving te onderhouden en waar mogelijk te verbeteren. Energieverbruik en -opwekking is daar een belangrijk onderdeel van en we zijn daarom constant op zoek naar manieren om dit op onze resorts verder te verbeteren. Op Roompot Water Village is dat bijzonder goed gelukt en daar zijn we heel trots op.”

Naast het energieverbruik en de energieopwekking wordt ook de streekeigen beplanting op het nieuwe resort zodanig ingepast dat geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn voor het onderhoud. Er komt een centraal parkeerterrein met laadpalen voor elektrische auto’s aan de rand van het resort, waardoor gasten optimaal kunnen genieten van rust en natuurbeleving.

De eerste woningen, met een verkoopprijs vanaf 173.950 euro, gaan in het weekend van 28 en 29 april in de verkoop. De bouwwerkzaamheden beginnen dit najaar. Roompot investeert circa 22 miljoen euro in het nieuwe resort. Verwacht wordt dat medio 2019 de eerste bezoekers hun vakantie kunnen vieren op deze unieke locatie.

Roompot Vakanties bouwt haar eerste gasloze resort 2

Over Roompot Vakanties

Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Meer dan 2100 medewerkers staan klaar om de gasten samen te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 10 miljoen overnachtingen geboekt in zo’n 40 eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland. Ook biedt Roompot Vakanties nog meer dan 150 vakantiebestemmingen aan in Europa, waarvan de meeste in Frankrijk en België. Naast vakantieparken en campings heeft Roompot Vakanties een breed pallet aan accommodaties zoals hotels en resorts; van comfortabel tot zeer luxe.

Kijk voor meer informatie op Roompotwatervillage.nl

Roompot Vakanties bouwt haar eerste gasloze resort 3

Onze partners