's Werelds eerste elektrische Rolls-Royce is een feit

De Rolls-Royce Phantom is een autoklassieker die door velen geliefd is. En één van hen heeft onlangs een 21e-eeuwse update gekregen die goed genoeg is om een Tesla te laten beven.

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Lunaz is geen onbekende in het transformeren van ijle voertuigen, en het is hierin gespecialiseerd door ze elektrische aandrijflijnen te lenen waarvan ze tot ver in de toekomst kunnen genieten. In dit specifieke geval is het onderwerp van experimenten een Phantom V, de eerste keer dat er ooit een elektrische Rolls-Royce is gemaakt. Het is het begin van een serie van dertig voertuigen in zeer beperkte oplage van de eerste autofabrikant die met de hand zal worden gebouwd op het hoofdkantoor van Lunaz in Silverstone, Engeland.

"De tijd is rijp voor een elektrische Rolls-Royce", vertelde Lunaz-oprichter David Lorenz aan Forbes. "We beantwoorden de behoefte om een mooi klassiek ontwerp te combineren met de bruikbaarheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid van een elektrische aandrijflijn."

De line-up van Rolls-Royce's zal zowel Phantoms als Silver Clouds bevatten. Hoewel Rolls-Royces nooit kan worden gekocht voor wat iemand als een koopje zou beschouwen, is de prijs nog meer opgedreven met geëlektrificeerde Phantoms die naar verwachting ongeveer $ 657.000 zullen beginnen en Silver Clouds voor een iets lagere $ 450.000.

Onze partners