Schoolplein in Rotterdam krijgt Groene Make Over in SBS6 TV-programma

Op zaterdag 20 februari om 10.25 uur is in een speciale aflevering van het SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’ te zien hoe het compleet betegelde schoolplein van de Meester Baars School uit IJsselmonde, Rotterdam een omvangrijke ‘groene’ make over krijgt. De directrice Judith Kuipers benaderde programmamaker Gwen Jansen en haar team van experts met haar prangende hulpvraag.

Alles staat blank

De hulpvraag van directrice Judith Kuipers luidde als volgt: “We hebben op en rond het schoolplein enorme wateroverlast bij hevige regenval. Zowel voor de schoolkinderen als voor de buren in de naastgelegen woningen is het dan geen pretje. Alles staat op dat moment blank. Ook de straten om het schoolplein heen. Verder wordt het door de grote tegelpartij en stalen hekken bloedheet op het schoolplein in periodes van fikse warmte. En het natuuronderwijs dat we binnen geven als Jenaplan school, zie je van geen kant terug op het schoolplein. Wij kunnen de hulp van het Green Make Over team dus heel goed gebruiken.”

Van tegelbak tot groen speel-en educatieparadijs

Nooit eerder hielpen Gwen en het Green Make Over team een school maar maakte gezien de nijpende situatie een uitzondering voor de Meester Baars School. Met praktische ‘groene’ tips en oplossingen zie je in deze aflevering hoe met name hovenier Bram Engberts het schoolplein verandert van tegelbak in een groen speel- en educatieparadijs voor de kinderen. Klimaatadaptie, wateropvang, biodiversiteit, hergebruik en natuureducatie waren hierbij de sleutelwoorden.

Het programma Green Make Over wordt mogelijk gemaakt door de hoofdpartners Milieu Centraal, De Consumentenbond, TonZon. Deze aflevering in Rotterdam was niet mogelijk zonder het vertrouwen en de expertise en steun van Engberts Hoveniers, Vintage ’69, Van Vliet Duurzaamhout, Tebi Bestratingsmaterialen BV, GTC-BV regentonnen, Megrow, Wortels & CO, RVKO en de Meester Baars School.

Uitzending: zaterdag 20 februari 2021 om 10.25 uur op SBS6.

Wil jij ook toetreden tot onze partners als groen gedreven gemeente, instelling of bedrijf van Green Make Over? Laat het ons dan weten via info@greenmakeover.nl.

Onze partners