Sociale impact met duurzame koffie

Wil je bijdragen aan internationale duurzaamheid en aan nationale goede doelen? Dat kan met Gio Coffee! Deze koffieleverancier voor bedrijven draagt graag een steentje bij aan een betere wereld. Lees hier hoe je met een product op verschillende niveaus een verschil kan maken.

De impact van koffie

Nederland is een koffieland. Gemiddeld consumeren Nederlanders zo´n 8 kilo koffie per jaar. Daarmee staan we in de wereldtop. Koffie past bij onze cultuur van gezelligheid en brengt warmte bij de vele koude dagen. En koffie zorgt voor energie en een scherpe geest. Vandaar dat koffie ook op kantoren een van de meest gedronken drankjes is. Koffie geeft echter ook veel afval en genereert een behoorlijke footstep met een herkomst uit verre oorden. Gio Coffee als huisleverancier van duizenden Nederlandse bedrijven weet dit als geen ander. Vandaar dat ze een mooi initiatief gestart zijn om niet alleen voor meer duurzame koffie te zorgen, maar ook voor een positieve sociale impact.

Rainforest Alliance

De lokale omstandigheden bij koffieproducenten zijn lang niet altijd optimaal. De herkomst betreft veelal ontwikkelingslanden waarbij regelmatig sprake is van ontbossing en exploitatie van lokale boeren. Om die reden is de Rainforest Alliance opgericht met als doel een duurzamere productie te stimuleren. Zo worden de leefomstandigheden van lokale boeren verbeterd en komt er meer aandacht voor de impact van de productie. Gio is één van de partijen die Rainforest gecertificeerde koffie aanbiedt, vanwege de positieve bijdrage aan mens en natuur. Daarnaast biedt Gio ook refurbished koffiemachines aan, waarmee koffiemachines een tweede leven krijgen. Daarnaast stimuleert Gio het gebruik van afwasbaar servies in plaats van wegwerp kopjes. Wil je dan toch producten voor eenmalig bedrijf, dan heeft Gio bijvoorbeeld bamboe roerstokjes.

Nationale goede doelen

Naast oog voor de internationale productie, heeft Gio Coffee ook een methode bedacht om op nationaal niveau een positief effect te creëren met koffie. Zo draagt Gio voor iedere kop koffie €0,01 af aan een goede doel naar keuze. Bedrijven die koffie afnemen kunnen zelf kiezen aan welk van de drie geselecteerde goede doelen zij een bijdrage willen leveren. Dit betreft Hulphond Nederland, Jantje Beton en Nationaal Ouderenfonds. Op die manier draagt elk kopje koffie bij aan een sociale impact.

Wat geldt voor koffie kan natuurlijk op vele producten en sectoren toegepast worden. Ga eens na hoe je met jouw bedrijf voor een duurzamer product kan zorgen en hoe je meer bij kan dragen aan de maatschappij. Samen maken we een betere wereld!

Onze partners