Solar Mountain moet jaarlijks 300 MWh elektriciteit gaan opwekken

Een permanente zonnepanelen installatie, genaamd Solar Mountain, moet in de Amerikaanse staat Nevada worden gebouwd met modulaire ontwerpelementen van gerecycled hout en andere milieuvriendelijke materialen. Het architectenbureau NUDES (Mumbai) heeft Solar Mountain ontworpen, dat een permanente installatie zou kunnen worden op de 3.800 hectare grote boerderij van Burning Man in Nevada en jaarlijks 300 MWh (megawatt) aan elektriciteit kan produceren.

Het ontwerp is voorzien van een reeks zonnepanelen die uitwaaieren vanuit een centrale ruggengraat. De constructie is gepland met modulaire ontwerpelementen van gerecycled hout en andere milieuvriendelijke materialen. Het bevat vier units, elk met 182 zonnepanelen met een totaal vermogen van 300W.

Burning Man is een jaarlijks festival gericht op gemeenschap, kunst, zelfexpressie en zelfredzaamheid. Het NUDES ontwerp is een van de 10 finalisten in een ontwerp wedstrijd door Land Art Generator Initiative en Burning Man Project beter bekend als Lagi 2020 Fly Ranch.

Later dit jaar krijgen geselecteerde ontwerpteams een subsidie aangeboden om ter plaatse een functioneel prototype te bouwen.

Onze partners