Spelend leren over duurzaamheid met Energy Floors

Spelend leren, lekker bewegen én energie opwekken voor je omgeving.
Deze drie thema’s worden samengebracht in een interactief en energieopwekkend speeltoestel voor de buitenruimte; The Gamer genaamd.

Educatie rondom duurzame energie is belangrijk, maar ook obesitas en een gezonde en actieve levensstijl voor jonge kinderen staan steeds meer in de belangstelling. The Gamer combineert deze factoren door kinderen inzichtelijk te maken dat ze bewust met energie om kunnen gaan, op een manier die bij hun belevingswereld past; actief en interactief.

Energy-Floors THE GAMER 1

THE GAMER, zo werkt het

The Gamer bestaat uit 9 vloertegels van elk 60 x 60 cm met beloopbare zonnepanelen en een toplaag van stevig antislip glas. De 9 tegels zijn voorzien van sensoren die reageren op beweging van de kinderen. De ledverlichting in de vloer nodigt uit om te spelen. Er valt dus van alles te beleven op de vloer!
Kinderen ‘bedienen’ The Gamer door op de tegels te springen. ‘Turn of the Lights’ is bijvoorbeeld een reactiespelletje voor alle leeftijden. Zodra de verlichting in een tegel aan gaat, springen de kinderen erop om de tegel weer ‘uit’ te doen. Elk level komen er meer lichten bij en moet er meer gesprongen worden. Zelfs voor de kleinste leuk en begrijpelijk.

The Gamer wordt aangesloten op het elektriciteitsnet van de locatie. De opgewekte energie van de solar-panelen wordt gebruikt om The Gamer te ‘poweren’ en het restant kan direct gebruikt worden door de locatie zelf. Hiermee bespaart de locatie op jaarbasis nog een leuk bedrag!

Energy-Floors THE GAMER 2

Kortom met The Gamer voeg je een uniek, duurzaam, interactief én educatief speeltoestel toe aan jouw buitenruimte!
Kijk voor meer informatie op www.energy-floors.com/gamer 

Energy-Floors Logo

Onze partners