Tips voor een duurzamer bedrijf!

Tips voor een duurzamer bedrijf TL-LED

Hoe is het als bedrijf mogelijk om duurzamer te werk te gaan? Welke maatregelen kunnen genomen worden om het energieverbruik te verlagen en slim om te gaan met bijvoorbeeld het gebruik van materialen? Duurzame oplossingen worden tegenwoordig vooral genomen omdat we met elkaar milieubewuster omgaan met de wereld om ons heen. Maar daarnaast is een duurzame kijk op het verbruik van het bedrijf ook goed voor de financiën. En ook dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Met elkaar even stil staan bij de dagelijkse dingen

Eigenlijk begint ook hier alles gewoon bij ieder personeelslid zelf. Als alle werknemers (en de werkgever zelf, natuurlijk) stilstaan bij zijn of haar eigen dagelijkse verbruik is er al een grote winst te boeken. Zorg bijvoorbeeld voor mokken. Als ieder personeelslid gewoon zijn eigen mok heeft, scheelt dit heel veel plastic! Maar denk daarnaast ook eens aan al die plastic melkkuipjes. Zet gewoon een flesje koffiemelk in de koelkast. Ook bij bedrijven kan er aan afvalscheiding gedaan worden. Uiteraard zal er dan ook wel werkbare mogelijkheden aangeboden moeten worden. Zorg dus voor genoeg afvalbakken voor de diverse soorten afval, zoals GFT, papier en plastic. Laat het personeel ook minder snel alles uitprinten. Veel documenten hoeven helemaal niet uitgeprint te worden. Stimuleer het fietsgebruik en bij mensen voor wie de fiets geen optie is: stimuleer dan het gebruik van het openbaar vervoer of dat de personeelsleden met elkaar meerijden. Eventueel zou ook thuiswerken een optie kunnen zijn. Worden machines niet gebruikt? Schakel deze dan ook uit.

Maar als bedrijf kan er nog veel meer

Naast het veranderen van deze kleine gewoontes, is er veel winst te behalen met slimmer omgaan met de producten die aangeschaft worden. Ga bijvoorbeeld voor LED verlichting. Neem een TL-LED in plaats van de gewone TL-verlichting. Een LED TL-buis past meestal direct in het bestaande armatuur. Alleen zal er een kleine aanpassing nodig zijn, welke eenvoudig uit te voeren is. Natuurlijk kan er ook gewoon gekozen worden voor een nieuwe LED TL-armatuur. Tweedehands kantoormeubelen voldoen vaak nog prima. En het oude kantoormeubilair kan misschien nog wel prima dienstdoen bij mensen thuis. Breng deze dan ook gewoon naar de kringloopwinkel!

Onze partners