Top-3 duurzame ideeën voor groene ondernemers

Overweeg je om een eigen bedrijf te beginnen, maar vind je het belangrijk dat je bedrijf wel duurzaam is? Wees gerust, met een paar eenvoudige manieren kun je je bedrijf duurzamer maken. Groene bedrijven gaan verder, dan alleen regelgeving om hun impact op het milieu te minimaliseren. Het klinkt vaak ingewikkeld en kostbaar, maar met een aantal bewuste productieprocessen ben je goed op weg. Lees verder voor meer inspiratie op gebied van groene bedrijfsideeën.

1.Biologische lunch op werk

Terwijl steeds meer bedrijven groen worden, net als hun klanten, schakelt men over op gezondere levensstijl keuzes. Met name het voedsel dat geconsumeerd wordt. Biologisch geteelde groenten en fruit erg populair zijn en deze trend zal zich zeker in de toekomst voortzetten. Als er een dagelijkse bedrijfslunch is, is het een perfecte gelegenheid om biologische ingrediënten te gebruiken, gekocht bij een biologische supermarkt of boer.

2. Zonne-energie

In Nederland is het doel gesteld om in 2023 alle kantoren minimaal een energielabel C te laten hebben. Hoewel energiezuinigheid op de kantorenmarkt intussen meer standaard dan een onderscheidende factor is, kan er nog veel verbeterd worden. Alleen nog ‘groen’ gas en ‘groene’ stroom afnemen of zonnepanelen op een bedrijfspand installeren. Nog beter is natuurlijk vermindering van energieverbruik, bijvoorbeeld door betere isolatie en het gebruik van LED verlichting.

Zonne-energie is een duurzame vorm van energie, omdat het schoon en overvloedig is. Met de nieuwste verbeteringen op het gebied van zonnepanelen technologie, worden er steeds meer zonnepanelen aan openbare elektriciteitsnetten toegevoegd. De gemiddelde investering in zonne-energie verdient zich binnen 5 jaar terug. Zonne-energie wordt al jaren onder consumenten aangeprezen, maar tegenwoordig kunnen bedrijven ook aanspraak maken op subsidies. Zo is dit voor bedrijven een van de meest effectieve manieren om kosten te besparen.

3. Duurzame kantoorartikelen

Tegenwoordig zijn er talloze duurzame kantoorartikelen te koop. Zo is er duurzaam recycled én FSC®-gecertificeerd papier. Deze papiersoort is de meest duurzame onder de papiersoorten. Het bevat een zo hoog mogelijk percentage aan recyclede vezels. Je kunt je briefpapier voorzien van een huisstijl met een logo. Je kunt online een stempel maken in de stijl van je bedrijf. Je upload het logo en kiest een passende kleur stempelkussen. Alle vormen zijn mogelijk: vierkant, rond of driehoekig; niets is te gek als je een eigen stempel ontwerpt. Bovendien is een stempel heel duurzaam en milieuvriendelijk.

Zonne-energie en groene zaken doen

Onze partners