Top 5 duurzaamheidstrends voor op kantoor

Top 5 duurzaamheidstrends voor op kantoor

De meeste bedrijven worden steeds duurzamer. Het staat hoger op het aandachtspunten lijstje en heeft een steeds groter aandeel in de dagelijkse bedrijfsvoering. In 2020 zal duurzaamheid nog belangrijker worden. Om jou het jaar goed te laten beginnen hebben wij de 5 trends op het gebied van duurzaamheid op kantoor alvast opgesteld.

Trend 1: Bedrukte kartonnen koffiebekers.
Koffie is al jaren de meest gedronken drank op kantoor. Op de meeste plaatsen wordt dit uit een plastic beker of een keramische beker gedronken. Zowel plastic als keramische bekers zijn jammer genoeg alles behalve duurzaam. Je kunt dus beter met een kartonnen koffiebeker voor de dag komen. Je kunt deze beker bedrukken in elke kleur en gewenste opdruk. De beker met PE mag namelijk gewoon bij het oud papier worden weggegooid en wordt op die manier gerecycled! Zo heeft de beker de minste impact op het milieu.

Trend 2: Meer groen op kantoor.
Zorg ervoor dat je kantoor veel groen bevat. Planten verminderen stress blijkt uit verschillende studies. Ook wordt de productiviteit met maar liefst 15% verbeterd. Één plant per vierkante meter verbetert het geheugen. Naast dat ze zorgen voor een schonere lucht zorgt het er ook voor dat sollicitanten een kantoor aantrekkelijk vinden. Een kantoorruimte met veel groen wordt door veel mensen ervaren als een uitdagende plek om te werken. En zeg nou eerlijk, wie wil er nou in een saai grijs kantoor werken?

Trend 3: Ga zuinig om met energie.
We moeten ons ervan bewust zijn dat energie schaars is. Zuinig zijn met energie is daardoor noodzakelijk. Ga eens kijken wat jij kunt om zuiniger om te gaan met energie. Denk hierbij aan het uitzetten van de verwarming in ruimtes die je niet gebruikt, zorgen dat je let op het uitdoen van de lampen en zet elektrische apparaten altijd helemaal uit na gebruik. Zonnepanelen zijn al jaren een interessante manier om energie te besparen, net als het gebruik van een warmtepomp en het vervangen van alle gloeilampen met ledlampen. Wellicht toch een keertje met je baas praten?

Trend 4: Duurzaam eten
Als je een catering op het werk hebt is het mogelijk om ook duurzaam voedsel te consumeren. Op deze manier breng je duurzaamheid op een positieve manier binnen het bedrijf Je kunt er voor kiezen om alleen streekproducten te consumeren maar ook andere producten van een eerlijke afkomst. Een focuspunt kan bijvoorbeeld zijn om voedselverspilling tegen te gaan.

Trend 5: Le(d)t op het juiste licht!
Led licht heeft al lang niet meer het felle witte licht wat er altijd is geweest. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten led lichten. Van noodverlichting tot sfeerlicht, van dimmend tot 1 stand. Met led licht kun je tegenwoordig veel kanten op. Bij sommige lampen kun je zelfs door intelligente technieken bijhouden welke lampen de meeste energie gebruiken en deze automatisch dimmen wanneer gewenst. Zo ben je extra bewust van het energie gebruik. Ideaal voor op kantoor dus!

Onze partners