TV programma ‘Green Make Over’ in teken van de zon

Rode zonnepanelen, zonneboiler, laadstation op zonne-energie

Op zaterdag 27 maart 2021 rond 10.30 uur is in het SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’ te zien hoe het Green Make Over expert team maar liefst 3 huishoudens in Borne blij maakt met een ‘groene’ make over thuis. De Green Make Over experts verrassen in het programma ook meteoroloog en bekende Nederlander Dennis Wilt met hulp bij het realiseren van zijn ambitieuze plannen om zijn boerderij uit de 18e eeuw helemaal aardgasvrij te maken. De boerderij staat in oud-Borne.

Het Green Make Over team schiet de bewoners te hulp met praktische en milieuvriendelijke tips en oplossingen waarbij er onder andere zonnepanelen gelegd worden op een boerderij uit de 18e eeuw. Verder staan het bestaan, de aanleg en werking van een zonneboiler en laadstation op zonne-energie centraal en zie je onder andere hoe een vloer wordt geïsoleerd waarbij er nauwelijks ruimte is voor isolatie en een buitenmuur van de buitenkant geïsoleerd wordt.

Gemeente Borne

Programmamaker Gwen Jansen ondervraagt in deze aflevering ook de Bornse wethouder Michel Kotteman. Wat doet gemeente Borne om de overige inwoners te helpen om ook energie te besparen nu mensen steeds meer thuis zitten?

Consumentenbond

De Consumentenbond is hoofdpartner van het programma. Naast de Consumentenbond steunen ook onafhankelijk voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en TonZon het programma. Op www.greenmakeover.nl zijn meteen na elke uitzending alle oplossingen en instructiefilms te zien, zodat de kijkers die dat willen direct zelf thuis aan de slag kunnen.

Onze partners