Uitwisbaar Steenpapier: papier van de toekomst?

Elke minuut worden er gemiddeld 30 voetbalvelden aan bomen gekapt. Élke minuut. Dat zijn gigantisch veel bomen in een jaar. Veel van deze bomen worden vervolgens gebruikt voor de papierindustrie: een industrie met een enorme negatieve impact op de natuur. Zo kost het produceren van één pak A4-vellen al ruim 10.000 liter water, en stoot de papierindustrie drie keer meer CO2 uit dan de gehele vliegtuigindustrie bij elkaar. Bizar, maar waar. En toch gebruiken we dagelijks bergen papier, die vaak na één krabbel of aantekening alweer in de prullenbak belanden. 

Dat moet – en kán – anders, vonden wij bij MOYU.

Steenpapier: een duurzaam alternatief

Met MOYU zetten we ons in om papierverspilling, single use paper en ontbossing tegen te gaan. Dat doen we door duurzame alternatieven voor pulp papieren producten te ontwikkelen (zoals notitieboeken), gemaakt van uitwisbaar steenpapier. Het productieproces van dit papier is vele malen duurzamer dan bij pulp papier: er zijn geen bomen voor nodig, er worden geen water en bleekmiddelen gebruikt, en de gemiddelde CO2-uitstoot ligt maar liefst 67% lager dan bij de productie van pulp papier. 

Bovendien zijn onze steenpapieren schrijfartikelen volledig en vlekkoos uitwisbaar én herschrijfbaar: je kunt de (bijgeleverde) Frixion inkt uitwissen met een vochtig doekje, om vervolgens weer opnieuw op de pagina te schrijven. En dat tot wel 500 keer. Steenpapier kan dus jarenlang met je meegaan – in tegenstelling tot pulp papier.

Daarnaast is steenpapier Cradle-to-Cradle recyclebaar. Het kan dus volledig opnieuw gebruikt worden, zonder nieuwe grondstoffen toe te hoeven voegen (zoals bij pulp papier het geval is, in de vorm van vers houtpulp en water). Steenpapier wordt dus niet alleen veel duurzamer geproduceerd, het gaat ook veel langer mee dan regulier papier en kan constant opnieuw gerecycled worden. Zo kun je blijven schrijven met de hand, zonder negatieve impact te maken op de natuur, en zonder ook maar één vel papier te hoeven verspillen.

Sterker nog: door over te stappen op steenpapier, help je ons een boom te planten in samenwerking met onze lokale partner Trees For Kenya. Onze vuistregel? Per verkocht notitieboek planten we altijd minimaal één boom. Zo maken we de wereld elke dag een stukje groener.

Samen voor een papiervrij 2022 

Om jou en jouw collega’s of werknemers laagdrempelig kennis te laten maken met steenpapier hebben we speciale Kerstpakketten samengesteld. Met daarin onze best verkopende producten, tegen een fijn prijsje: een uitwisbaar notitieboek, maandplanner, to do lists en meer! Zo is papierverspilling binnen jouw bedrijf (of zelfs je gezin) voorgoed verleden tijd.

Personalisatie van de notitieboekjes en verzending binnen de gehele EU (incl. CO2-compensatie) zijn uiteraard mogelijk.

Als lid van GroeneZaken kun je zo’n duurzaam kerstpakket t/m eind november ‘21 met 10% korting bestellen. Ga naar onze Kerstpakketpagina, voeg het aantal gewenste kerstpakketten toe aan je winkelmandje en gebruik de code DUURZAMEKERST10 tijdens het afrekenen. Enkel geldig i.c.m. de kerstpakketten (geen andere producten) en t/m 30 november 2021. 

Meer informatie over MOYU? www.moyu-notebooks.com

Onze partners