Verhuurder zonnepanelen maakt groene energie toegankelijker

Voor een gemiddeld Nederlands huishouden vergt de investering in zonnepanelen vaak al snel enkele duizenden euro’s. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt bij de huidige salderingsregeling tussen de vijf en tien jaar. Het maakt dat lang niet iedereen die zonnepanelen zou willen gebruiken, hier ook daadwerkelijk voor kiest. Een tekort aan financiële middelen is een reden die vaak genoemd wordt. Zonnepanelen huren bij HalloStroom vormt voor deze groep woningbezitters een oplossing. Ze wekken met de huur van zonnepanelen hun eigen groene stroom op, zonder hier vooraf een grote investering in te moeten doen. Naast het feit dat men met de huur van zonnepanelen bijdraagt aan een beter milieu, levert het hen ook financieel een voordeel op. 

Lagere maandlasten met gehuurde zonnepanelen 

Nadat de gehuurde zonnepanelen op het dak van de woning gelegd zijn, start de woningbezitter met besparen. De vraag naar grijze stroom van de energieleverancier neemt af, daar een groot deel van de benodigde stroom zelf kan worden opgewekt met de gehuurde zonnepanelen. Het levert een gemiddeld huishouden al snel een besparing op van enkele tientallen euro’s op maandbasis. Een dergelijk huishouden, uitgaande van een verbruik van zo’n 4.000 kWh op jaarbasis, heeft circa twaalf panelen nodig. De aanbieder van deze zonnepanelen rekent daar circa 78 euro per maand voor. Bij deze kosten zit de omvormer al inbegrepen. 

Salderen ook mogelijk bij gehuurde zonnepanelen 

Consumenten die kiezen voor de huur van zonnepanelen om zelf groene stroom op te wekken hoeven niet bang te zijn, dat de verhuurder profiteert van het aantal kWh wat de consument niet direct verbruikt. De inkomsten uit het salderen van groene stroom worden door de energieleverancier verrekend met de consument en niet met de verhuurder van de zonnepanelen. In de basis wijkt het huren van zonnepanelen dus niet af van het kopen hiervan. 

Duurzame oplossingen toegankelijker maken voor consumenten 

De mogelijkheid om zonnepanelen te huren is slechts een van de voorbeelden die laten zien dat men duurzame, groene, oplossingen toegankelijker probeert te maken voor de Nederlandse consument. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor verschillende hulpmiddelen op het gebied van duurzaamheid, die via een subsidie van de gemeente gratis aan te vragen zijn. Denk aan een zandloper voor in de douchecabine, een tochtstrip voor onder de deur of bijvoorbeeld rond het raam, enzovoorts. Het helpt consumenten hun energieverbruik te doen laten verminderen. Beter voor het milieu en klimaat, maar ook voor de portemonnee van de consument. Zeker bij de huidige energieprijzen.

Onze partners