Vertaalbureau Perfect en Fairlingo eerste B Corp gecertificeerde vertaalbureaus Nederland

Vertaalplatform Fairlingo en moederbedrijf vertaalbureau Perfect zijn de eerste vertaalbureaus van Nederland die zich officieel een B Corp mogen noemen. In maart 2021 hebben beide bedrijven na een strenge certificeringsprocedure het B Corp certificaat ontvangen. Hiermee maken ze onderdeel uit van een snelgroeiende internationale beweging die de kracht van het bedrijfsleven actief inzet voor een betere wereld.

Bedrijven samen voor een meer inclusieve en duurzame economie 

B Corps (kort voor Benefit Corporation) zetten zich als zakelijke gemeenschap in om succes in het bedrijfsleven opnieuw te definiëren en een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Het motto van B Lab (de organisatie achter de B Corp certificering) luidt dan ook: ‘ Using business as a force for good ’. Een B Corp kijkt niet alleen naar winst, maar heeft daarnaast een duidelijke focus op mens, milieu en maatschappij. Hiervoor voldoen B Corps aan de hoogste standaarden op gebied van milieu en maatschappij. Een transparante, duurzame en ethische werkwijze staat hierbij centraal. 

Het aantal organisaties dat zich wereldwijd aansluit bij de B Corp beweging stijgt in hoog tempo. 3.500 bedrijven in meer dan 70 landen mogen zich inmiddels een B Corp noemen, waaronder een kleine 100 Nederlandse bedrijven. Bekende Nederlandse B Corps zijn onder andere Tony’s Chocolonely, Dopper, Triodos Bank, Auping, Naïf en Fairphone. 

Uitgebreid certificeringsproces

Om als bedrijf officieel een B Corp te worden dien je aantoonbaar te voldoen aan strenge sociaal-maatschappelijke criteria en uit te blinken op het gebied van milieu-impact, transparantie en bestuur. Hiervoor is een uitgebreid certificeringsproces ontwikkeld dat verder gaat dan certificering op product- of serviceniveau. Alle sociale en milieuprestaties van een bedrijf worden onder de loep genomen en geëvalueerd. In totaal kunnen 200 punten verdiend worden. Om B Corp gecertificeerd te worden moet een bedrijf minstens 80 van de 200 punten behaald hebben. Om de drie jaar vindt het evaluatieproces opnieuw plaats. 

Eerste B Corps in Nederlandse vertaalbranche 

Vertaalbureau Fairlingo en moederbedrijf Vertaalbureau Perfect zijn de eerste Nederlandse bedrijven binnen de vertaalbranche die een B Corp certificering hebben behaald. 

Directeur Sam van Gentevoort licht toe: "Als vertaalbureau willen wij ervoor zorgen dat globalisering een positieve bijdrage levert aan de wereld. Dit doen we door mensen door middel van vertalingen met elkaar te verbinden, waardoor goede ideeën en waardevolle kennis wereldwijd met elkaar gedeeld kunnen worden. B Corp helpt ons deze missie verder in te vullen en uit te dragen. Het geeft ons bovendien inzicht in waar we onszelf verder kunnen verbeteren.” 

Over Fairlingo en Vertaalbureau Perfect 

Fairlingo is het enige ISO gecertificeerde vertaalplatform ter wereld voor organisaties en particulieren, ontwikkeld door Vertaalbureau Perfect. Met een netwerk van meer dan 15.000 aangesloten vertalers biedt het online platform professionele vertalingen voor een scherpe en heldere prijs. Een vertaling kan simpel en snel online worden gestart en gevolgd. Hiermee maakt Fairlingo vertalen eenvoudig en transparant. 

Vertaalbureau Perfect is een professioneel vertaalbureau met meer dan 10 jaar ervaring in de vertaalbranche. Het vertaalbureau onderscheidt zich door het leveren van professionele vertalingen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

De missie van Fairlingo en moederbedrijf Vertaalbureau Perfect is het verbinden van mensen wereldwijd door het wegnemen van taalbarrières. Door klanten te helpen goede ideeën en waardevolle kennis te delen, willen ze globalisering een positieve bijdrage laten leveren aan de wereld.

Onze partners