Vier manieren om uw werkplek plastic vrij te maken

In 2014 belandde in Europa 25.8 miljoen ton plastic in de officiële afvalverwerkingsstroom, waarvan 30.8% belandde op de stortplaatsen. De hoeveelheid afval stijgt jaarlijks vanwege de bloeiende industrie in waterflesjes.

Gelukkig kunnen wij bijdragen in het gevecht tegen milieuvervuiling. Bij Waterlogic zijn wij toegewijd tot het aanbieden van milieu vriendelijke oplossingen om fantastisch smakend drinkwater te leveren. Om onze toewijding te ondersteunen hebben wij een simpele manier ontwikkelt waarmee iedereen het gebruik van plastic kan verminderen.

We noemen dit de 4R methode, wat staat voor “Refuse, Reuse, Recycle en Raising Awareness”.

Vier manieren om uw werkplek plastic vrij te maken

Refuse: Hoe plastic te weigeren

In alle gevallen waar u plastic niet kan recyclen, is het weigeren om plastic te kopen het moeilijkste maar tevens de meest effectieve actie die u kunt nemen. Probeer het gebruik van plastic flesjes, tassen, rietjes, bekers en borden te voorkomen. Als alternatief kunt u gebruik maken van meer duurzame metalen, glas- of papierproducten. In het beste scenario kunt u verzoeken een water dispenser aan te laten sluiten op uw kantoor, waarmee u kunt genieten van vers gezuiverd warm of koud water.

Reuse: Hoe plastic te hergebruiken

Herbruikbare plastic artikelen kunnen gemakkelijk enkelvoudig bruikbare plastic artikelen vervangen. Duurzame verpakkingen om voedsel en drankjes in op te bergen en mee te nemen naar werk is een goede manier om het gebruik van plastic gedurende een werkdag te verminderen. Herbruikbare stoffen tassen zijn ook een beter alternatief uw spullen mee te nemen naar werk en terug naar huis. Als u een herbruikbare fles gebruikt in combinatie met een water dispenser kunt u op kantoor nog meer plastic besparen.

Recycle: Hoe plastic te recyclen

Het lijkt vervelend, maar recyclen op uw werk kan een groot verschil maken. Eén van de meest effectieve acties die u kunt ondernemen is het implementeren van specifiek gelabelde afvalbakken. Wanneer u in een commercieel centrum werkt is het de moeite waard om met de manager afspraken te maken voor het scheiden van al het afval. Door duidelijk onderscheid te maken tussen verschillende afvalbakken en iedereen daar aan te houden, steunt u het gevecht afval buiten de oceanen en afvalstorten te houden.

Raise Awareness: Verhoog het bewustzijn van plastic gebruik

Door de voorgaande drie stappen te implementeren wordt uw kantoor een stuk milieuvriendelijker. Echter kunt u het grootste verschil maken door het bewustzijn van het probleem bij uw collega’s, familie en vrienden te vergroten en hen helpen de voorgaande drie stappen te implementeren. Door dit verhaal te delen en mensen aan te zetten tot verandering draagt u bij aan een plasticvrije werkplek en een betere toekomst voor onze aarde.

Onze partners