Vijf goede voornemens om verantwoord 2021 in te gaan

De laatste jaren vinden we het steeds belangrijker dat wij als Nederlanders ons bezig houden met het verduurzamen van ons huis. In dit artikel bespreken vijf verantwoorde tips om duurzamer 2021 in te gaan. Wat ga jij in 2021 doen om het milieu te helpen?

Tip 1. Stap over op groene stroom

Mensen stappen vaker over op groene stroom. Uit een onderzoek van ACM blijkt dat meer dan de helft van de huishoudens inmiddels voorzien is van groene stroom. Dit worden de komende jaren steeds meer. In 2050 moet heel Nederland voorzien zijn van duurzame energiebronnen. Door de toenemende vraag van duurzame energie hebben veel energieleveranciers geïnvesteerd in deze energiebronnen. Om ervoor te zorgen dat de energieleveranciers kunnen voldoen aan de toenemende behoefte van deze duurzame energiebronnen.

Tip 2. Bespaar op energie

Kijk voordat je een elektronisch product koopt welk energielabel het product heeft. Door voor energiezuinige producten te kiezen bespaar je flink op het energie verbruik.

Tip 3. Isoleer je huis

Door je huis te isoleren bespaar je flink op de energie kosten. Isoleren is heel eenvoudig. Vaak is er wel een investering nodig, maar deze is snel terugverdiend. De terugverdientijd hangt af van wat er geïsoleerd moet worden. Voorbeelden van het isoleren van je huis zijn: dubbel glas, kieren dichten of folie achter de radiator

Tip 4. Verminder voedselverspilling

Gemiddeld gooien we als Nederlanders 34,3 kilo aan eten weg per jaar. Dit is erg zonde en kan dus beter. Het is niet alleen zonde van het eten, maar ook van het energieverbruik, water en co2 uitstoot. Ga dus niet onnodige producten kopen. Het kan helpen om vooraf een lijstje te maken als je naar de supermarkt gaat.

Tip 5. Gebruik minder vaak de auto of vliegtuig

Doordat we in Nederland zoveel mogelijk thuis moeten blijven bespaar je al flink op het benzineverbruik van je auto. Om gezonder te blijven tijdens deze corona tijd is het verstandiger om kleine afstanden te fietsen of te lopen naast dat je bespaart op het benzineverbruik is het ook nog eens gezond voor je. Het vliegtuig gebruiken we het afgelopen jaar niet of nauwelijks meer. Hiermee helpen we het klimaat.

Ga jij duurzamer 2021 in? Kleine veranderingen kunnen al helpen.

Onze partners