Vijf tips voor het onderhouden van een duurzame relatie (inclusief gratis sample!)

Het nieuwe jaar is net begonnen en het is dé tijd voor goede voornemens. Laten we samen het voornemen hebben om onze relaties te verduurzamen, dat geeft zoveel rust en werkt erg prettig. Hoe? Treeplant geeft vijf tips voor een duurzame relatie 

1.    Communicatie

Ken je het gevoel dat je misschien wel té veel communiceert richting je relatie? Dan ben je op de goede weg. Overmatig communiceren bestaat niet. Het is goed om je relaties mee te nemen in de processen. Maak ze jouw grootste prioriteit. Houdt ze op de hoogte over de vorderingen en obstakels van je project. Laat ze eens meebeslissen over projecten, dat verhoogd de betrokkenheid en zorgt voor een duurzame relatie. 

2.    Beloon loyaliteit met een duurzaam relatiegeschenk 

Net als in een persoonlijke relatie kun je jouw zakelijke relatie ‘vlijen’ met cadeaus. Zorg dat deze geschenken passen bij jou, je bedrijf en je doelen. Ook is het belangrijk dat de ontvanger het cadeau weet te waarderen. Een ‘wow-factor’ is erg belangrijk. Hoe je dat doet? Zorg voor iets unieks en geef iets wat daadwerkelijk gebruikt wordt. Een thermofles is leuk, maar staat over drie jaar nog ongebruikt bij de 14 andere flessen.

Wanneer je een levende Baby Tree overhandigd aan jouw klanten, weetje zeker dat je iets unieks geeft wat jouw relatie waardeert. De aantrekkelijke verpakking nodigt uit om de boom te planten en de educatieve leeromgeving op te zoeken. Bij elk gesprek kun je even refereren naar de groei van de boom, heb je direct een leuk gesprek!

Ben jij benieuwd of een Baby Tree past bij jouw bedrijfsvoering? Vraag hier een gratis sample aan!

3.    Wees open en eerlijk

Open en eerlijk, dat vormt misschien wel hét fundament voor een duurzame relatie. Geen enkele lange termijnrelatie houdt stand als één van de partijen oneerlijk is. Voer dat door in je hele bedrijfsvoering: produceer je producten eerlijk, wees open over de afkomst, het communiceren met je klanten. Klanten zijn slim, ze hebben het door wanneer ze voor de gek worden gehouden of worden gemanipuleerd. Zelfs een leugentje om bestwil kan de relatie behoorlijk beschadigen.

4.    Voorkom verassingen

Als er belangrijke zaken op het spel staan, houdt niemand van verassingen. Houd je relatie dan ook regelmatig op de hoogte over de voortang. Het verbergen van onverwachte veranderingen binnen een project is écht een korte termijn oplossing en zal de duurzame relatie op termijn zeker schaden. Communicatie en eerlijkheid is hierin erg belangrijk.

5.    Bied een oplossing

Jouw klant is een bron van inkomen, maar wat biedt jij jouw klant? Een dienst of product zouden vele verkopers zeggen. Maar voor een duurzame relatie zou de focus moeten liggen op het oplossen van een probleem. Niet op het aanbieden van een product of dienst. Zorg dat jouw product of dienst een probleem oplost en je zit gebakken! Wanneer je het probleem van jouw klanten oplost, zal de band tussen jou en de klant sterker worden. Hoe sterker de band, hoe makkelijker ‘verkopen’!

Onze partners