Voegloze badkamers: voordelig & duurzaam

“Voegloze badkamers zijn een voordelige maar ook een hele duurzame keuze”, vertelt Fred Kievit, wandgrimeur bij Qui Vita, een gespecialiseerd stukadoorsbedrijf. Waarom dit zo is? Dat leggen we uit in deze blog.

Duurzaam materiaalgebruik

Het materiaal dat veel door Qui Vita wordt gebruikt om badkamers te stucen is beton ciré. Wist je dat Beton Ciré herbruikbaar is? Wanneer een badkamer wordt gesloopt en het materiaal verzamelt, kun je het opnieuw gebruiken voor een nieuwe klus.

Daarom is beton ciré een mooi alternatief voor betegelen als je een badkamer gaat verbouwen. Niet alleen is dit duurzaam, maar het is ook een stuk goedkoper. Er zijn veel minder materialen nodig om de badkamer mooi te maken en het ziet er altijd authentiek en stijlvol uit. Het materiaal is waterdicht en erg sterk. Daardoor is het uiterst geschikt voor badkamers.

Andere voordelen van een gestucte badkamer

Naast het duurzame karakter van het materiaal zijn er nog meer voordelen aan een gestucte badkamer. Er blijft veel minder vuil hangen omdat er geen voegen meer zijn. Daardoor wordt de badkamer ook nog hygiënischer.

Doordat je minder heftige schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken, komt er ook minder agressief vuil in het riool terecht en draag je ook op deze manier bij aan het milieu. Als laatste voordeel is het ook nog eens aardbevingsbestendig. Doordat er ruimte is tussen de wand en de vloer kunnen deze onafhankelijk van elkaar bewegen waardoor het stucwerk niet beschadigt.

Dus, een duurzame badkamer

Een duurzame badkamer, wie wil dat nou niet? Hoewel dit voor veel mensen niet de eerste plek is waar ze aan denken qua verduurzaming in huis, is het wel een hele goede en logische plek als je gaat verbouwen. Zonnepanelen en isolatie is meestal het eerste waar mensen aan denken met het verduurzamen van je woning. Maar je badkamer, daar leef je op veel momenten van de dag. Daarom is het belangrijk om ook voor die plek in huis duurzame keuzes te maken. Zo voeg je én nog meer waarde toe aan je huis én je draagt bij aan het milieu. Als je meer wilt weten over voegloze badkamers of Qui Vita, neem dan contact met ze op.

Onze partners