5 Vragen over Oneplanetcrowd

Wat u altijd al wilde weten over crowdfunding

Op zoek naar financiering voor uw duurzame onderneming of project? Crowdfunding via Oneplanetcrowd kan voor u de oplossing zijn. Lees hieronder waarom. 

Vragen over Oneplanetcrowd

1. Wie of wat is Oneplanetcrowd?

Oneplanetcrowd is Europa’s grootste crowdfundplatform voor duurzaam en innovatief maatschappelijk ondernemen. Via het platform financieren investeerders, de crowd, solide bedrijven, scale-ups en projecten die met hun producten of diensten bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving. Zo zet Oneplanetcrowd zich in voor een mooiere wereld. Alle ondernemers op Oneplanetcrowd dragen dan ook bij aan een van de zeventien door de Verenigde Naties opgestelde Sustainable Development Goals (SDG’s). Lees meer...

2. Wat kan het platform voor u betekenen?

MKB-ondernemers die op zoek zijn naar groeikapitaal of werkkapitaal kunnen geld lenen bij de investeerders uit de crowd. Ook voor duurzame energie- of vastgoedprojecten die financiering nodig hebben, kan crowdfunding de oplossing zijn. Vooral als zij lokaal draagvlak willen creëren.
Ondernemers krijgen er via het platform naast financiers ook enthousiaste ambassadeurs bij die in hun netwerk rondvertellen hoe mooi de gefinancierde onderneming is. Oneplanetcrowd-investeerders kiezen immers bewust voor duurzame of maatschappelijk innovatieve financieringsmogelijkheden.
Oneplanetcrowd helpt u ook bij het opzetten van een marketingcampagne. Wij brengen uw project of onderneming online en off line onder de aandacht van de crowd en van nieuwe investeerders. Zie voor meer info...

3. Hoe werkt het?

Crowdfunding is een manier van financieren waarbij de investeerders van de crowd individueel een geldbedrag investeren. Dit kan bij Oneplanetcrowd door het verstrekken van leningen of converteerbare leningen, die de mogelijkheid geven om in de toekomst voor een klein deel aandeelhouder te worden. Meer weten? De investment specialisten van Oneplanetcrowd bekijken graag welke investering het best bij u past. Lees hier hoe dat werkt...

4. Wat zijn voorbeelden van succesvolle ondernemers die via Oneplanetcrowd zijn gefinancierd?

Daar zijn er heel wat van. We noemen er twee:
I. De innovatieve ondernemers van Energy Floors, bedenkers en producenten van vloeren die energie opwekken doordat er mensen op bewegen (dansen, lopen, fietsen) haalden onlangs binnen een dag 200.000 euro op via Oneplanetcrowd.
Verklaring voor hun succes: De ondernemers beschikken over een aanstekelijk enthousiasme, verpakt in eenvoudige marketing: een duidelijk verhaal en twee filmpjes. In een filmpje promoten ze hun product en in het andere bedanken ze de crowd voor de financiering. Zo binden ze hun ambassadeurs nog meer aan zich.

Oneplanetcrowd Vimeo

II. De Nederlandse fietsenproducent VanMoof sloot vorig jaar een converteerbare lening van 2,5 miljoen euro af. Nooit eerder is er zoveel financiering opgehaald met een crowdfundcampagne op een Nederlands platform. VanMoof kon met dit bedrag zijn internationale groei waarmaken. De oer-Hollandse stadsfiets viel bij veel investeerders in de smaak vanwege het mooie, stoere design, waarvoor het ook de Nederlandse Dutch Design Award kreeg.

5. Is uw onderneming geschikt voor crowdfunding?

Nieuwsgierig of uw bedrijf of project zich ook leent voor crowdfunding? Daar komt u snel en gemakkelijk achter door de Quickscan te doen U kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen: 020-568 20 70 of even mailen.

ONEPLANET- LOGO

Onze partners