Waarom grijs printen als het ook GROEN kan?!

Veelvuldig en onnodig printen probeer je als duurzame ondernemer natuurlijk zoveel mogelijk te vermijden. Het voelt niet goed en past niet bij je duurzame visie. Toch kunnen ondernemingen niet  100% zonder papieren documenten. Denk bijvoorbeeld aan facturen, belangrijke documentatie die offline bewaard moet worden of de rest van de boekhouding. Juist daarom is het verstandig om voor zowel de papier- als de inktkeuze, te kiezen voor een duurzaam alternatief.

Eekoprint blog1

Duurzaam printen met Eeko Print

Eeko Print is een duurzaam alternatief voor uw inktkeuze. Eeko Print levert gerecyclede toner- en inktcartridges. Het bedrijf  biedt hiermee een milieubewuste oplossing om te printen en maakt de cirkel rond door de lege cartridges in te zamelen. Dankzij het inzamelprogramma Eeko voorkomt het bedrijf dat er jaarlijks 600 containers vol lege cartridges op afvalbergen belanden. De ingezamelde cartridges vormen de basis voor de cartridges van Eeko Print.  Wist u dat uw cartridge tot wel vier keer kan worden hergebruikt?

Eekoprint blog2

Samenwerken loont

Voor het leveren van de gerecyclede cartridges werkt Eeko Print samen met Stichting AAP. Sinds januari 2016 doneert het bedrijf voor elke verkochte Eeko print cartridge een bedrag aan Stichting AAP. Dankzij deze bijdrage kan Stichting AAP complete maaltijden samenstellen voor de dieren die geholpen worden. In de eerste drie maanden van deze samenwerking zijn er al meer dan 70 maaltijden bij elkaar gespaard. Ook de opbrengsten vanuit de recycling van Eeko komen ten gunste van goede doelen. Het afgelopen jaar is er meer dan €1 miljoen bijgedragen aan de goede doelen waarmee Eeko samenwerkt. Een prachtige ontwikkeling die wij van harte toejuichen!

Eekoprint blog3

Overtuigd?
Klanten kunnen zowel online, telefonisch als via de mail een bestelling plaatsen. Leuk weetje: alle GroeneZaken relaties ontvangen 10% korting op een eerste bestelling. Mocht je dus nog opzoek zijn naar een duurzaam alternatief, dan raad ik je deze actie van harte aan.

Onze partners