Waarom je ook jouw bedrijf wilt verduurzamen

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog op vrijwel iedere agenda. Vanuit noodzaak, maar ook omdat er een hoop profijt uit te halen valt. Hoog tijd dus om verduurzaming prioriteit te maken op jouw bedrijfsagenda. In dit artikel zetten we de voordelen van verduurzaming nog eens voor je op een rij.

Kostenbesparend

Duurzame aanpassingen, zoals het investeren in zonnepanelen, een warmtepomp, isolatie of duurzame verlichting werpen op de langere termijn financiële vruchten af. Het energieverbruik daalt er namelijk sterk door en bovendien verlies je de grote afhankelijkheid van gas. Met een flinke kostenbesparing ter gevolg.

Wet- en regelgeving

Tevens zijn wet- en regelgeving een stimulans om zo snel mogelijk duurzame aanpassingen door te voeren. De energiebesparingsplicht die van toepassing is op grootverbruikers van energie en aardgas vraagt immers om maatregelen. Vanaf 2023 dienen kantoorruimtes tenminste energielabel C te dragen. Als je hier niet aan voldoet, kun je een boete verwachten.

Prettige werkomgeving

Verduurzaming is fijn voor de portemonnee, maar ook voor jouzelf en je collega’s. Dus ook al zie je het in eerste instantie als noodzaak, uiteindelijk leidt het tevens tot een prettigere werkomgeving. Denk maar eens aan isolatie. Zowel zomers als winters zorgt dat voor een aangenamer binnenklimaat.

Subsidie ontvangen

De overheid levert bovendien een financiële stimulans als je besluit jouw bedrijf te willen verduurzamen. Er zijn namelijk diverse subsidies beschikbaar op het gebeid van bedrijfsverduurzaming; of je nu de verlichting wilt verduurzamen of een volledige duurzame verbouwing wilt doorvoeren.

Groen imago = goed imago

Verduurzaming levert ook nog eens een positieve imago boost op. Met name millennials zijn bijzonder gefocust op het maken van milieubewuste keuzes. Dit wil zeggen dat ze datzelfde verwachten van hun werkgevers. Het verduurzamen van jouw bedrijf geeft je daarmee ook een streepje voor bij toekomstige werknemers.

Toekomstbestendig

Tenslotte maakt verduurzaming jouw bedrijf toekomstbestendig. Dat is immers waar duurzaamheid voor staat. Door de duurzame keuzes die je vandaag maakt, zorg je dat je voorbereid bent op wat er in de toekomst nog komen gaat. Bovendien geldt: hoe eerder je begint, hoe meer je de kosten kunt spreiden.

Onze partners