Wereldmilieudag 2020 heeft als thema biodiversiteit

Het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen, het water dat we drinken en het klimaat dat onze planeet bewoonbaar maakt, komen allemaal uit de natuur. Zo produceren zeeplanten elk jaar meer dan de helft van de zuurstof in onze atmosfeer en een volwassen boom reinigt onze lucht, absorbeert 22 kilo kooldioxide en geeft in ruil daarvoor zuurstof af. Ondanks alle voordelen die onze natuur ons biedt, mishandelen we het nog steeds, daarom moeten we eraan werken. Daarom hebben we deze observatie nodig.

Wereldmilieudag, die in 2020 door Colombia wordt georganiseerd, is de meest bekende dag voor milieuacties. Sinds 1974 wordt het elk jaar gevierd op 5 juni: regeringen, bedrijven, beroemdheden en burgers betrekken bij hun inspanningen om zich te concentreren op een urgent milieuprobleem.

Dit jaar is het thema biodiversiteit - een zorg die zowel urgent als existentieel is. Recente gebeurtenissen, van bosbranden in Brazilië, de Verenigde Staten en Australië tot sprinkhanenplagen in Oost-Afrika  en nu een wereldwijde pandemie, tonen de afhankelijkheid van het bestaan van de mens aan.

Maar weten we echt hoe belangrijk het is? Misschien helpt onze alledaagse biodiversiteit.

Onze partners