Wist je dat over 20 jaar onze grondstoffen voor 30% op zijn?

Door de (over)consumptiemaatschappij waarbij iedereen het nieuwste van het nieuwste wil hebben, worden er steeds meer producten (vaak onnodig) geproduceerd. Al eeuwenlang putten we de aarde uit om steeds weer innoverende producten op de markt te brengen, zonder door te hebben wat we eigenlijk veroorzaken. De grondstoffen raken op doordat ze steeds verbruikt worden in plaats van hergebruikt en we zullen nieuwe manieren moeten vinden om dit probleem op te kunnen vangen. En dat terwijl er op de afvalbergen genoeg ligt om dit weer decennialang aan te vullen.

SNEW heeft een circulair model ontwikkeld waarin grondstoffen van bestaande apparatuur hergebruikt worden in plaats van verbruikt. Dit maakt SNEW uniek: waar normaal gesproken de apparatuur meteen gerecycled wordt, geven ze de apparatuur een tweede (en soms zelfs derde) leven. Dit kan in westerse- of in ontwikkelingslanden zijn. Problemen als het grondstoffentekort en de e-waste kwestie lossen ze door dit concept op. Een concept van de toekomst.

Door het ontwikkelen van een circulair economisch systeem, vormt SNEW een belangrijke en onmisbare schakel in de bedrijfskolom. Waar de bedrijfskolom doorgaans stopt, gaat SNEW verder. Dit gebeurt op basis van reversed logistics en volgens ontwikkelde 3R-concept®, wat staat voor recollect, reuse en recycle.

Dit vernieuwende concept maakt het voor bedrijven erg interessant om zo hun afgeschreven ICT apparatuur in te leveren. Zij krijgen geld voor hun oude apparatuur, worden volledig ontzorgd door het brede scala aan aanvullende diensten en ze hebben een mooie MVO invulling, mede dankzij het project in ontwikkelingslanden. Ook kunnen zij ervoor kiezen om het ontvangen bedrag te doneren aan goede doelen, wat een dubbele MVO invulling oplevert. 

Om ICT resellers te ondersteunen, heeft SNEW een verkooptool ontwikkeld om extra omzet te genereren voor hen en hun klanten.

Zij kunnen namelijk, middels het inleveren van gebruikte apparatuur, hun klanten voorzien van extra korting. Daarnaast verzorgd SNEW het échte duurzaam ondernemen. Deze twee vliegen in één klap komen samen in een nieuwe trend: CSV ‑ Creating Shared Value. Samen het creëren van meerwaarde.

Wat SNEW bijzonder maakt is dat het gebaseerd is op bestaande procedures en regelgevingen zoals ISO en WEEE. Dit zorgt ervoor dat dit concept makkelijk inzetbaar is voor andere apparatuur zoals medische- en huishoudapparatuur. Daarnaast zijn alle activiteiten volledig track-and-traceable.

Investeer in SNEW en ontvang 5% rente

SNEW wil jouw partner zijn voor remanufacturer telecom- en IT-producten, het gaat goed en ze groeien op de huidige locatie in Boxtel uit hun jasje. Daarom openen ze nu in Amsterdam en Utrecht. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar ze hebben budget nodig om professionele productielijnen op te zetten om de producten te refurbischen en hergebruiksklaar te maken. Daar hebben ze jouw hulp bij nodig. Al vanaf € 250,- help je mee om hun droom te realiseren. En natuurlijk krijg je daar wat voor terug, namelijk 5% rente per jaar.

Meer weten? Ga naar snewinvest.eu

Onze partners