Wolkat en NOMODE lanceren duurzame collectie op Dutch Sustainable Fashion Week

De eerste collectie van duurzame textielrecycler Wolkat is een reactie op de vervuilende textielindustrie die gekenmerkt wordt door fast-fashion. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met NOMODE en bestaat uit 10 items, elk gemaakt van 100% gerecycled textiel.

Wolkat en NOMODE lanceren duurzame collectie op Dutch Sustainable Fashion Week

Elk item is geïnspireerd op verschillende vormen uit de geschiedenis van de mode, herontdekt en samengevoegd tot een outfit. Alle items kunnen met elkaar gecombineerd, en over elkaar heen gedragen worden. De vele mogelijke combinaties zorgen ervoor dat de collectie geschikt is voor elke vrouw, ongeacht trends, cultuur of klimaat. Hierdoor ontstaat met maar 10 items een draagbare en volledig duurzame garderobe.

De collectie wordt op 14 oktober gelanceerd in de Westergasfabriek in Amsterdam. Op zondag 8 oktober vindt in Tilburg een exclusieve preview plaats in het kader van Tilburg Duurzame Textielstad. Van 17.00 – 18.00u kan iedereen een kijkje komen nemen in Villa Vierjaargetijden in Tilburg.

Wolkat is een Nederlands familiebedrijf in textielrecycling. Sinds 2004 beheerst Wolkat de volledige textielrecyclingketen: van inzameling tot (nieuw) eindproduct. NOMODE is een Nederlands label dat kunst en kleding samen laat komen.

Voor meer informatie kijk op nomode.nl

Onze partners