Zelf een zolderdak van binnenuit isoleren zonder huidirritatie

Op zaterdag 20 maart 2021 om circa 10.30 uur is in het SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’ te zien hoe de woning van de familie Özer in stadsdeel Dukenburg te Nijmegen een ‘groene’ make over krijgt. Isolatie van onder andere vloer en dak staan centraal. De rijtjeswoning staat in Zwanenveld, een van de eerste wijken die van het gas af gaan in Nijmegen en de familie Özer was zoekende wat ze in dat kader nu wel of niet moeten doen en wat ze te wachten staat.

Het Green Make Over team schiet de bewoners te hulp met praktische tips en oplossingen. Programmamaker Gwen Jansen ondervraagt in deze aflevering ook wethouder Harriët Tiemens. Wat doet gemeente Nijmegen om de overige inwoners te helpen die ook aardgasvrij gaan wonen in de toekomst?

ISOVLAS

Ook is er veel aandacht voor de na-isolatie van het zolderdak van binnenuit. Het zolderdak is door het Green Make Over Team (met daarbij een hoofdrol voor ons Upcycle Kluskoppel Vintage'69) van binnenuit na-geïsoleerd met het duurzame Isovlas Reno TG ELEGANT. Isovlas Reno TG Elegant is vergelijkbaar in prijs met meer standaard isolatie, flexibele isolatie dat gemaakt is van vlas. Dus géén irritatie van ogen, huid en luchtwegen. De Reno TG Elegant is kant-en-klaar aan te brengen. Het isolatiemateriaal wordt namelijk op maat aangeleverd en alvast voor je bevestigd op harde, gladde, stootvaste, afwasbare en prachtig afgewerkte onderplaten. Even slim als logisch. Het flexibele, oversized vlaspakket op de harde onderplaat (de luxe zichtzijde) dicht alle hoeken en gaten. De onderplaten zijn daarbij ook nog eens sterk brandvertragend. Isovlas Oisterwijk B.V.

Consumentenbond, MilieuCentraal en TonZon

De Consumentenbond is hoofdpartner van het programma. Naast de Consumentenbond steunen ook onafhankelijk voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en TonZon het programma. Op www.greenmakeover.nl zijn meteen na elke uitzending alle oplossingen en instructiefilms te zien, zodat de kijkers die dat willen direct zelf thuis aan de slag kunnen.

Deze aflevering kwam verder tot stand dankzij: Gemeente Nijmegen, Schimmel Techniek Duurzame Installaties, Bleshyou, Bijenwaskaars, Stoov, SpeedComfort, Te-Bi Bestratingsmaterialen B.V., Hydroblob Samsung Electronics, Stadboom, De Kistenkoning, Plantsome Adopteer een Kerstboom,  MAKUSkitchen, Vintage'69, Carlokkerman groenprojecten, Isovlas Oisterwijk B.V., Bloemsierkunst Ad Hosman, DOCKR, RubRider Kok Fietsen.

Onze partners