Zonnepanelen voor het mkb

Als op de helft van het aantal bedrijfsgebouwen zonnepanelen worden geïnstalleerd, zouden alle huishoudens in Nederland aangesloten kunnen worden op duurzame energie. Tegelijkertijd realiseer je als onderneming een mooi rendement als je kiest voor zonnepanelen op het bedrijfspand. Met zonnepanelen op het dak wek je zorgeloos elektriciteit op. De panelen gaan gemiddeld dertig jaar mee en hebben na installatie weinig aandacht en onderhoud nodig.

Zonnepanelen op je bedrijfspand

Overweeg je om zonnepanelen te laten plaatsen op je bedrijfspand? Met de stijgende energieprijzen en groeiende vraag naar duurzaamheid, is de installatie van zonnepanelen een slimme zet. Zo draag je niet alleen bij aan een schoner milieu; je bespaart ook aanzienlijk op je energierekening.

De belangrijkste voordelen van zonnepanelen voor het mkb op een rij

Lagere energierekening

Een van de meest gunstige voordelen van zonnepanelen is de besparing op energiekosten. Door zelfvoorzienend te worden, verminder je de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en verlaag je de energiekosten.

Milieuvriendelijk

Door zonne-energie op te wekken, draag je bij aan een duurzamere toekomst en verklein je de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf. Dit kan helpen om je onderneming als milieubewust te positioneren en je klantenbestand te vergroten.

Terugverdientijd

Als je een mkb'er bent met een aansluiting van maximaal 3 x 80 ampère, kun je jouw energieverbruik laten verrekenen met wat je teruglevert. Dit maakt investeren in zonnepanelen extra aantrekkelijk. Afhankelijk van de energieprijs is een terugverdientijd mogelijk van drie jaar.

Waardeverhoging

Als je eigenaar bent van een bedrijfspand, kan de installatie van zonnepanelen ook de waarde van je pand verhogen. Veel kopers of huurders zijn bereid om meer te betalen voor een bedrijfspand met zonnepanelen.

Welke aanbieder moet ik kiezen?

Zonnepanelen voor je bedrijf is een verstandig idee. Houd bij de vergelijking van aanbieders van zonnepanelen voor mkb wel rekening met de volgende punten:

Er zijn veel nieuwkomers op de markt voor zonnepanelen. Hoeveel jaar ervaring heeft de potentiële aanbieder met het installeren van zonnepanelen voor bedrijven? Ook is het goed om te kijken of het financieringsmodel van de aanbieder bij je past. Verder kan de opbrengst alleen gegarandeerd worden met hoogwaardig onderhoud. Hoe is dit bij de desbetreffende partij geregeld?

Een aanbieder van zonnepanelen die vol inzet op zonnepanelen voor het mkb is KiesZon.

Deze partij heeft sinds 2009 ervaring met de realisatie van solarprojecten voor toonaangevende bedrijven in onder meer de logistiek, industrie, food en vastgoed.

Onze partners