Zoeken naar:
Zoeken met:
 
Provincie:
Branche:
Order by:

EcoVentura

Adres
Oude trekweg 102
8861 KT Harlingen
Contactgegevens

Bedrijfsprofiel

Ecoventura is een bewuste webwinkel voor zakelijke klanten en consumenten. Uit passie, interesse en overtuiging zijn we in 2016 gestart met het aanbieden van duurzame en verantwoorde producten voor recreanten in de breedste zin van het woord. Met een compleet assortiment bedienen we klanten die reizen & kamperen, een festival bezoeken, backpacken of buitensporten. Maar ook producten voor dagelijks gebruik zijn verkrijgbaar. Klanten van EcoVentura zijn er van verzekerd verantwoorde artikelen aan te schaffen. Ze zijn bewust uitgerust!

Ecoventura vindt dat duurzaamheid en in het bijzonder duurzaam recreatieve producten de norm moeten zijn, nu en in de toekomst. Met een breed en slim assortiment, door inzet van een enthousiast en betrokken team en door persoonlijke service te bieden naar de klant zijn wij ervan overtuigd weer een stap in de juiste richting te zetten en ons gezamelijke doel te bereiken; een mens-, dier-, milieu- en klimaatvriendelijke wereld.

EcoVentura voert producten op het gebied van autonome energievoorziening, koken & bewaren, outdoor- en casual kleding, uitrusting voor hiking en trekking, persoonlijke verzorging en producten voor dagelijks gebruik. De rode draad door het aanbod is dat ieder product weer haar eigen verhaal heeft en bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving.

Milieubeleid

In het milieubeleid van Ecoventura hebben we aandacht voor ons eigen werkstromen als van die van onze leveranciers. T.a.v. ons eigen milieubeleid hebben we een aantal doelen gesteld die we nu uitvoeren en in de toekomst willen gaan uitvoeren: We maken gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen voor het vervoer van de bestellingen. We hanteren ook een strikte retourenprocedure om meer transportkilometers te voorkomen. Ook doen we graag zaken met partijen met een transparant milieubeleid. Ons drukwerk is bijvoorbeeld volledig FSC gecertificeerd en maken we gebruik van een transporteur met een duidelijk en transparant milieubeleid. Op termijn zal het wagenpark ook verduurzamen door (volledig) electrisch te gaan rijden.

Ecoventura verkoopt aantoonbaar duurzame producten die bijdragen aan een duurzamere wereld. We kijken naar 3 peilers: 1. Wat is de sociale impact? Is het product gemaakt onder aanvaardbare omstandigheden en krijgen boeren een eerlijke prijs? Wordt het product gemaakt zonder inzet van kinderarbeid? 2. Wat is de impact op het gebied van dierenleed? Hier stellen we twee criteria. De producten mogen niet op dieren getest zijn en de dierlijke producten moeten verwerkt zijn zonder dierenleed in een diervriendelijke omgeving. In de cosmeticaproducten zijn geen dierlijke stoffen in verwerkt. 3. Milieu-impact en klimaat. We kijken hier vooral naar welke keurmerken de producent voert op het gebied van bijvoorbeeld outdoor kleding. Al zegt dat niet altijd alles. We kijken ook naar uit welke materialen het product gemaakt. We willen materialen of stoffen met een lagere milieu-impact dan conventionele materialen. We streven naar materialen die hernieuwbaar of afbreekbaar zijn en middels bijvoorbeeld recycling weer in de keten kunnen worden gebracht. Ook houden we het milieubeleid van het merk of producent tegen het licht en trachten de keten zoveel mogelijk in kaart te brengen.

Bedrijfsgegevens
Aantal medewerkers: 1 - 25
Oprichtingsjaar: 2015
Keurmerken