Avere E-mobility Conference 2016

Een nieuwe versnelling in elektrisch vervoer

Op woensdag 13 april is Amsterdam even EV-hoofdstad van de wereld. Toonaangevende sprekers en geïnteresseerde bezoekers uit binnen- en buitenland komen tijdens de Avere E-mobility Conference samen om de transitie van fossiel naar elektrisch te bespreken en te versnellen; met het klimaatakkoord als richtlijn en Nederland als belangrijkste case. De uitkomsten van de conferentie worden op 15 april aangeboden aan de Informele Milieuraad (EU council of Transport and Environment ministers).

Met key note’s van kaliber, inspirerende workshops, een Living Lab Space en een afsluitend walking dinner met bezielende presentaties, is de Avere E-mobility Conference (AEC) dé Nederlandse EV-bijeenkomst van 2016.

Avere E-mobility Conference-1

Sprekers
Een greep uit de bevestigde sprekers:

  • Diarmuid O’Connell (Vice President Tesla Motors)
  • Tom Turrentine (Director PHEV Research Center at ITS-Davis)
  • Maarten Steinbuch (Professor in Systems- and Contro TU/e)
  • Christina Bu (Secretary General Norwegian EV Association)
  • France Lapron (Transportation Electrification Hydro Québec)

Theorie & praktijk
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam is op 13 april de locatie waar EV-specialisten en –geïnteresseerden elkaar ontmoeten om kennis en ervaringen te delen. Op basis van vijf thema’s bespreken we de huidige stand van zaken en kijken we vooruit naar de toekomst van elektrische mobiliteit.

Op donderdag 14 april krijgen de aanwezigen de mogelijkheid om mee te gaan op excursie. Op locatie in Rotterdam en Amsterdam ervaren deelnemers de Nederlandse ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden in de praktijk.

Avere E-mobility Conference 2016

Partners
De Avere E-mobility Conference wordt georganiseerd door Avere, Nederland Elektrisch, Amsterdam Elektrisch, MRA Elektrisch DOET, Dutch Incert en Misteli Communicatie.

Sponsors
De AEC 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, TU/Eindhoven, MRA Elektrisch, Stedin, Allego en VDL. Bent u benieuwd naar de sponsormogelijkheden, neem dan contact op Veronique Misteli, veronique@misteli.nl.

Onze partners