Awearness Fashion Café 18 juni 2015

Awearness Fashion organiseert tijdens het Fashion Festival Arnhem in samenwerking met ArtEZ Centre of Expertise – Futuremakers het Awearness Fashion Café.

Inspirerende modevernieuwers zoals Hasmik Matevosyan, die een ruim 15.000 keer bekeken Talk hield tijdens TEDx Maastricht 2014, geven korte presentaties met innovatieve antwoorden op de vele duurzaamheidsvraagstukken in de mode. Aansluitend kun je aan tafel met deze changemakers en hen het hemd van het lijf vragen. Ook is er een 3D-bodyscan voor maatkleding van A Body Issue en een pop-up Kledingbibliotheek!

FashionFestival

SPREKERSINFORMATIE

Hasmik Matevosyan - Paradigm Shift in Fashion, door Vrij Nederland uitgeroepen tot radicale vernieuwer 2014 en succesvol spreker tijdens TedX Maastricht met haar nieuwe modeconcept Paradigm Shift in Fashion. Hasmik noemt mode een fout en dolgedraaid systeem. Hoe kun je dan wel mode creëren die winstgevend is voor modemerken, ethisch en milieuvriendelijk geproduceerd wordt en tegelijkertijd aantrekkelijk en betaalbaar is voor de consument?

Maud Bloemberg - De Kledingbibliotheek Utrecht. De Kledingbibliotheek is een plek waar je unieke designerkleding, duurzame fairtrade outfits en leuke tweedehands stukken kan lenen! Het werkt zoals een bibliotheek: Je zoekt kleding uit, past het en neemt dan mee naar huis wat je leuk vind! Dit willen we in heel Nederland!

Marije van de Windt - A Body Issue uit het Modekwartier Arnhem. De kledinglijn A Body Issue is praktische en stijlvolle kleding voor mensen in een rolstoel. Marije van der Windt – hiervoor in 2014 genomineerd voor de Mooi Mens verkiezing – ontwikkelt deze lijn samen met ontwerpster Katja van Groningen. Hiervoor maken ze gebruik van een 3D-bodyscan en een doorscanbare stoel.

Ben Ratelband - StexFibers uit Arnhem. Met steun van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem werken StexFibers BV, de Stichting Texperium en Pantanova BV samen in het Sustainable Fibers Project om hennep te verwerken tot garens. Hiermee komt een nieuw en duurzaam halffabrikaat beschikbaar voor de productie van o.a. textiel.

Erik Toenhake – Lease a Suit/ Dutch Spirit uit Arnhem. Het leasen van een maatkostuum betekent dat er alleen voor het gebruik wordt betaald. Het kostuum blijft eigendom van de producent. Wanneer het na 2 jaar weer ingeleverd wordt, zorgt DutchSpirit voor de recycling.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Datum: donderdag 18 juni 16.00 – 18.30 uur
  • Locatie: ArtEZ Fashion Masters/Centre of Expertise – Futuremakers, Kortestraat 27 Arnhem
  • Entree € 5,00 – svp aanmelden via info@awearness-fashion.nl
  • Er is plaats voor maximaal 80 personen.

Een korte introductie wordt verzorgd door Wilma Mulder en Jeannette Ooink van Awearness Fashion en Lucie Huiskens van ArtEZ Centre of Expertise – Futuremakers.

VOOR WIE?

Het Awearness Fashion Café is inspirerend voor modeprofessionals en voor consumenten die actief en innovatief
willen bijdragen aan een nieuw, duurzamer modelandschap.

Meer info www.awearness-fashion.nl

Onze partners