The Climate Miles - 6 t/m 30 oktober 2021

Vanuit Groningen lopen naar Glasgow, waar de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties plaatsvindt. Deze editie is cruciaal.

De doelen en acties zullen drastisch bijgesteld moeten worden om de opwarming op aarde onder de 1,5 – 2 graden te houden. We koersen nog steeds af op 3 graden opwarming aan het einde van deze eeuw, wat een onleefbare wereld betekent. Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling houden we de catastrofes enigszins binnen de perken. We zien wereldwijd wat er nu al gebeurt, met een opwarming van ongeveer 1,2 graden.

Op woensdag 6 oktober 2021 wordt het startschot gegeven van The Climate Miles in de Eemshaven. Vanaf daar wordt er gelopen naar Groningen en vervolgen een de route via o.a. Zwolle, Deventer, Apeldoorn, en Utrecht naar Rotterdam. Op maandag 25 oktober stap je in Rotterdam in de trein naar Edinburgh. Door het mooie Schotse landschap loop je in 4 dagen naar Glasgow.

Iedereen mag meelopen: voor een dag, een aantal dagen of zelfs alle weken! Het starten en eindigen is dagelijks bij een treinstation, waardoor iedereen gemakkelijk kan aan- en afhaken.

Loop je mee? Meld je dan nu aan via theclimatemiles.nl

Onze partners