College Tour Duurzame Energie 2015

Thema: "Laat je inspireren"
Bij aanmelding gebruik dan code 2015GRATIS05 (kaarten t.w.v. € 49,00)


Laat je inspireren!

De bouwwereld verandert. Het gaat in deze tijd om verbinden en communiceren en het ontzorgen van de opdrachtgever. Bedrijven moeten veel meer met elkaar werken aan een plan voor de opdrachtgever. Onderscheid jouw bedrijf zich nog steeds in de bouw? Benut je alle mogelijkheden? Ben jij creatief en ondernemend? Hoe ziet de markt eruit in 2020? Welke kansen biedt dit jouw organisatie?

In de najaarssessie van College Tour Duurzame Energie nemen wij u graag mee in het thema: Inspiratie. Als keynotes hebben wij dan ook Maxime Verhagen en Lara Muller. Maxime Verhagen is een goede spreker, verbinder, inspirator, pitcher en ex-politicus. Lara Muller combineert in haar passie voor duurzaam ondernemen verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Beide zijn een bron van inspiratie.

De College Tour Duurzame Energie is een initiatief van exposanten van het Dubotechniek Trade Centre. Meer informatie en een verslag van de voorgaande bijeenkomsten is te vinden op de website.

Wat is inspiratie?

Inspiratie is een plotseling helder moment waarin je inzicht krijgt in nieuwe mogelijkheden waar je nog niet aan had gedacht. Je zit in een flow van de meest geweldige ideeën, en je kunt alle losse punten met elkaar verbinden. Tijdens een eerder evenement heeft Lara Muller ons geïnspireerd met haar pitch ‘’An Architecture of Happiness’’. Maxime Verhagen heeft tijdens het evenement van de Duurzame Bouwvrouw wederom aangetoond dat hij een uitstekende pitcher en coach is. Laat u inspireren door Maxime Verhagen en Lara Muller, wie weet wat het u brengt.

Waarom inspiratie?

In de bouw richten veel bedrijven zich vooral op de dagelijkse werkzaamheden, zonder oog te hebben voor de trends die de toekomst vormgeven zoals bloggen en vloggen. De wereld veranderd dagelijks. Als je daar als bedrijf niet in meegaat sta je stil. En stilstand is achteruitgang. De wereld veranderd op het gebied van economische, demografische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zijn van invloed op jouw organisatie, producten, dienstenpakket en business model.

Interactieve sessies:

Ronde tafel gesprek
Bouwconsumenten zijn veranderd. Burgers organiseren met behulp van internet en apps steeds vaker hun eigen omgeving en eisen als gevolg daarvan steeds meer invloed op de bouw van hun woon-, werk of verblijfsruimtes. Goed nieuws, want bewoners die invloed krijgen, investeren graag veel in de kwaliteit van hun omgeving. Oók in de energiezuinigheid daarvan. De vanouds aanbodgerichte bouwsector moet zich daar aan zien aan te passen. Wat vraagt dat van de bouwer van nu en hoe verandert dat zijn business model? En: hoe duurzaam wil die klant het eigenlijk?

Gasten ronde tafel gesprekken
1e ronde tafel gesprek met Reimar von Meding van KAW en Janneke de Cort van de Knaapen Groep
2e ronde tafel gesprek met Suze Gehem (winnares Duurzame Bouwvrouw Award 2015) van de Groene Grachten en Mascha van den Heuvel van Dubotechniek Bedrijven

Sessie bloggen

Bloggen is een fantastische manier om gebruik te maken van sociale media om jezelf neer te zetten als expert – de persoon om-naar-toe-te-gaan in de bouwwereld wanneer iemand een probleem heeft dat jij kunt oplossen. En het is waarschijnlijk de beste manier om in contact en in gesprek te blijven met je prospects en klanten. Deze sessie wordt gegeven door Marlene Dekkers (Marketingaccent)

Sessie “vloggen”

Innovatieve bedrijven lopen voorop en maken dingen die nog bijna niemand kent. Hoe krijg je mensen er dan enthousiast voor? Een van de manieren is er geregeld over te publiceren. Natuurlijk kan dat in traditionele media zoals krant en vakpers. Maar wil je echt ontdekt worden door het grote publiek, dan heb je de social media nodig. Via artikelen (blogs), maar steeds vaker ook via “vlogs”, video-blogs . Drie belangrijkste redenen om te gaan vloggen:

Mensen kijken liever naar een filmpje dan dat ze een tekst lezen.
Know-like-trust factor. Potentiële klanten vertrouwen je sneller als ze je kunnen zien en horen.
Met video filmpjes kun je waardevolle informatie verspreiden over jouw “onderwerp” en/of vakgebied. Hoe vaker je jouw inzichten deelt, hoe meer je als een expert wordt gezien.
Eigenlijk moet je je niet afvragen of je gaat vloggen….maar wanneer! In deze workshop krijg je handvatten om zelf met vloggen aan de slag te gaan.

Deze sessie wordt gegeven door Jolanda Santbergen en Joska Zinkweg (Zand & Zink film en tv)

Onderstaand kunt u het gehele programma lezen.

Programma 28 oktober 2015

12.00 uur Ontvangst met lunch

13.00 uur Keynote 1 Lara Muller

14.00 uur Interactieve sessies:
* Ronde tafel gesprek: “Wat voor duurzaamheid wil de klant?”
Onder leiding van Marit Overbeek van Cobouw

Gasten ronde tafel gesprek
1e ronde tafel gesprek met Reimar von Meding van KAW en Janneke de Cort van de Knaapen Groep

* Bloggen door Marlene Dekkers van Marketingaccent
* Vloggen door Joska en Jolanda van Zand en Zink

14.45 uur Pauze

15.15 uur Interactieve sessies:
* Ronde tafel gesprek: “Wat voor duurzaamheid wil de klant?”
Onder leiding van Marit Overbeek van Cobouw

Gasten ronde tafel gesprek
2e ronde tafel gesprek met Suze Gehem (winnares Duurzame Bouwvrouw Award 2015) van de Groene Grachten en Mascha van den Heuvel van Dubotechniek Bedrijven

* Bloggen door Marlene Dekkers van Marketingaccent
* Vloggen door Joska en Jolanda van Zand en Zink

16.00 uur Keynote 2 Maxime Verhagen

17.00 uur Netwerkborrel

18.30 uur Afsluiting

Toelichting

Keynote 1: Lara Muller

Lara-MullerBiografie

Lara combineert in haar passie voor duurzaam ondernemen verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Zij is per 1 oktober 2015 mede-oprichter en directeur van The European Blue Building Institute, een nieuw internationaal platform dat kennis en innovatie aanjaagt op het gebied van gebouwen met een positieve impact op het welzijn van de gebruikers en van de omgeving. Tot 1 juli 2015 was zij jarenlang Hoofd MVO bij Corio NV, een beursgenoteerde retail vastgoedbelegger, waar zij internationaal verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en de implementatie van de MVO strategie van de onderneming.

Daarnaast is zij (gast) docent aan Nyenrode o.a. in de opleiding voor vermogensbeheerders en de executive opleiding voor toezichthouders, Erasmus Universiteit en docent duurzaamheid aan de ASRE (Amsterdam School of Real Estate).

Zij maakt tevens deel uit van de High Level Steering Committee real estate, land & construction van de United Nations Global Compact in New York en is mede-auteur van diens recente publicatie Advancing Responsible Business Practices in Land, Construction, Real Estate Use and Investment.

Lara is expert op het gebied van Shared Value strategie en heeft hiervoor aan Harvard Business School bij Professoren Michael Porter en Mark Kramer de eerste gelijknamige opleiding gevolgd in 2014. Haar motto is People+Planet=Profit 4 all.

Keynote 2: Maxime Verhagen

maxime-verhagenBiografie

Maxime Verhagen is vanaf 1 juli 2013 als voorzitter verbonden aan Bouwend Nederland en daarmee hét gezicht van de vereniging. Voorheen was hij onder meer Tweede Kamerlid, minister van Buitenlandse Zaken, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en vicepremier. Begin januari 2012 maakte hij bekend dat hij de politiek later dat jaar zou verlaten, om zich te gaan inzetten voor ondernemerschap. Met zijn grote staat van dienst in het openbaar bestuur en zijn maatschappelijke en bestuurlijke betrokkenheid levert hij een belangrijke bijdrage aan de missie van Bouwend Nederland. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Bouwend Nederland. Als we het hebben over inspireren in de bouwwereld dan is Maxime Verhagen een markant persoon die anderen weet te inspireren.

Bouwend Nederland gaat voor een gezonde, veilige en betaalbare woning-, utiliteits- en grond- weg- en waterbouw met geringe impact op het milieu, waarbij economische, sociale en ecologische investeringen en eisen in balans zijn.

Een van de doelstelling van Bouwend Nederland is dat vanaf 2020 alle nieuwbouwproductie in de woning- en utiliteitsbouw energieneutraal is. Een andere doelstelling is dat de 2,4 miljoen corporatiewoningen in 2021 zijn verduurzaamd tot een gemiddeld energielabel B.

Interviewster: Marit Overbeek

Marit-OverbeekDe wereld van architectuur en bouw kent voor Marit nog maar weinig geheimen. Bij vakblad de Architect deed zij als redacteur interieur & design verslag van ontwikkelingen en projecten van ontwerpers uit binnen- en buitenland, eerst op papier, later steeds meer online. Inmiddels is Marit als coördinator van de online redactie bouw verantwoordelijk voor een zo optimaal mogelijke verspreiding van alle content van Cobouw, de Architect en Vastgoedmarkt, via websites, sociale media, e-mail en apps. Haar drijfveer is: vernieuwen, zowel in vorm als in inhoud.

Daarnaast onderzoekt zij hoever de invloed van bewoners reikt op de gebouwde omgeving. Deels door zelf een initiatief te nemen, voor een wandel- en/of fietsbrug naar Rotsoord vanaf Rivierenwijk, deels door activiteiten te organiseren rondom dit onderwerp met de zwerm Utrechtse Ruimtemakers. Over hoe Marit dat doet, heb zij samen met Marije van den Berg het essay ‘Begin ergens’ geschreven in het boek Het Nieuwe Stadmaken (uitgeverij Trancity).

Dagvoorzitter: Manon Veldkamp

ManonManon is een energieke marketing & salesprofessional. Gespecialiseerd in duurzame B2B omgevingen. Haar passie voor het vak past zij al 15 jaar toe binnen technische georiënteerde bedrijven. Denk hierbij aan bedrijven in de installatie- en telecomsector bijvoorbeeld. Ze is enthousiast en gedreven.

Haar stijl is pragmatisch en ze vindt het belangrijk dat gestelde doelen bereikt worden. Manon is werkzaam bij Dubotechniek Trade Centre als Commercieel Manager. Ze is verantwoordelijk voor alle communicatie- en marketingactiviteiten voor de Dubotechniek Bedrijven. Tevens is ze organisator van de Duurzame Bouwvrouw Award en College Tour Duurzame Energie.

Marlene Dekkers – Marketingaccent

Marlene-DekkersMarlene is een professionele en enthousiaste marketeer met gedegen kennis van B2B. Haar focus ligt op vernieuwing in marketing, B2B marketing en kennisleiderschap. Het DNA en de eigenheid van bedrijven breng zij voor het voetlicht. Marlene helpt bedrijven bij het bouwen aan hun expertise positie en meer rendement. Haar passie over deze onderwerpen deelt zij graag met u.

Door haar jarenlange ervaring als marketingmanager bij technisch georiënteerde B2B bedrijven, in de bouw, industrie en techniek, kan zij zich goed verplaatsen in de behoeften van deze bedrijven, maar belangrijker nog, in hun klanten.

Joska en Jolanda – Zand en Zink

JoskaJolanda1Zand & Zink is een veelzijdig productiehuis, dat zowel televisie- programma’s maakt als films in opdracht van derden. Compleet, vanaf concept tot eindproduct. Altijd met bezieling en op zoek naar wat mensen raakt. Zand & Zink wordt gerund door de voormalig journalisten Jolanda Santbergen en Joska Zinkweg.JoskaJolanda

Ik laat me altijd graag verrassen door nieuwe inzichten, ook bij het filmen. Mijn levensloop is dan ook geen rechte lijn. – Joska Zinkweg

Voor mij is filmen de kunst van het weglaten. Als je durft te kiezen, wint je boodschap

Onze partners