Congres Toekomst van de Warmtepomp - 16 november 2022

Door de energiecrisis en het naderende einde van de cv-ketel staat de warmtepomp aan de vooravond van een grote vlucht. Maar hoe kan de sector opschalen naar een miljoen en daarna nog veel meer geïnstalleerde warmtepompen? Het antwoord wordt gegeven op woensdag 16 november op het Congres Toekomst van de Warmtepomp in het Louwman Museum in Den Haag.

Tijdens het congres presenteert onderzoeksbureau Dutch New Energy Research de nieuwste editie van het Nationaal Warmtepomp Trendrapport, met daarin de belangrijkste kerncijfers van de markt én uitgebreide analyses van de potentie van de warmtepomp door heel Nederland.

Sprekers uit binnen- en buitenland zullen toonaangevende onderwerpen aansnijden zoals:

 • Greetings from the future! How Norway achieved 60% heat pump penetration
  Rolf Iver Hagemoen (Noorse Vereniging van Warmtepompen)
 • Warmtepompen voor de utiliteit: Stand van zaken
  Joel Franken (Wij Maken Energie, Linthorst Techniek)
 • Energy as a service: good for the consumer and for the power grid
  Andreas Ballhausen (Viessmann Duitsland)
 • Paneldiscussie: Op naar de miljoen - De belangrijkste bottlenecks bij de opschaling van warmtepompen (en zo lossen we ze op!)
 • Presentaties over politiek en beleid, de hybride warmtepomp, F-gassen en... hoe maken we de warmtepomp sexy?

Het Congres Toekomst van de Warmtepomp wordt georganiseerd door vakbeurs Duurzaam Verwarmd en Warmte365 in samenwerking met de Vereniging Warmtepompen, Techniek Nederland en vrijwel alle belangrijke bedrijven uit de duurzame HVAC-sector. Het congres is dan ook een uitstekende gelegenheid om te netwerken op hoog niveau.

Het Congres Toekomst van de Warmtepomp vindt plaats op woensdag 16 november van 10:30 tot 17:30 in het Louwman Museum in Den Haag. Tickets (à € 275,- excl. BTW) zijn vanaf nu te bestellen via www.congreswarmtepomp.nl.

Onze partners