De Koning Willem I Plaquette 2016

Duurzame bedrijven gezocht voor de Koning Willem I Plaquette 2016!

Nog tot en met 31 januari 2016 kunnen Nederlandse bedrijven zich opgeven voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016. Deze prestigieuze prijs beloont duurzame innovaties van kleine en grote organisaties en wordt samen met de Koning Willem I Prijs eind mei uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima.
Bent u bezig met een duurzame innovatie of kent u een bedrijf dat mogelijk in aanmerking komt voor de Plaquette?

Prof. Dr. K.H.W. Knot, President van De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van het Bestuur van de Koning Willem I Stichting: “Het bestuur van de Koning Willem I Stichting ziet er naar uit om ook deze editie Nederlandse bedrijven te kunnen belonen voor goed en innovatief ondernemerschap. Ondernemingen die zich onderscheiden in durf, daadkracht en doorzettingsvermogen of bezig zijn met een duurzame ontwikkeling nodig ik dan ook van harte uit zich kandidaat te stellen voor de Koning Willem I Prijs of Plaquette 2016.”

Over de Plaquette

De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap wordt tweejaarlijks uitgereikt. In 2014 ontving Coöperatie TexelEnergie U.A. de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Deze onderneming wordt gezien als een inspirerend voorbeeld van de participatiesamenleving waarin burgers meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en de omgeving. Organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren worden uitgenodigd zich in te schrijven. De vakjury beoordeelt de inzendingen en selecteert drie kandidaten. Deze bedrijven kunnen zich tevens inschrijven voor de EBAE, de European Business Awards for the Environment.

Over de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, NIVE, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken en De Nederlandse Staatsloterij. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl

KW1 Plaquette

Onze partners